متخصص ریه در زمینه ی مشکلات جدی و یا مزمن تنفسی به بیماران کمک می کند. در صورتی پزشکان می توانند مراقبت های اولیه را انجام دهند، که بیمار در شرایط خفیف و یا کوتاه مدت (سرماخوردگی یا عفونت تنفسی) باشد. جهت تشخیص، درمان و مدیریت بیماری های پیچیده تر که در درجه اول ریه ها هستند، بهتر است، با یک متخصص ریه مشورت کرده، و برای درمان خود اقدام کنید. در صورتی که جزو افرادی هستید، که با بیماری تنفسی دست و پنجه نرم می کنید، تشخیص دقیق اولین قدم برای درمان است. یک متخصص ریه می تواند با استفاده از روش هایی مانند اسپیرومتری، عمل خون، اشعه ایکس قفسه سینه، اسکن ریه در منزل، برونکوسکوپی و مطالعات خواب جهت تشخیص بیماری مزمن ریه استفاده می کند. در برخی از موارد ممکن است، پزشک معالج از شما درخواست کند، آزمایش ها را تکرار کنید.
بعد از تشخیص نوع بیماری یک برنامه درمانی را تنظیم می کند. در صورتی که نیاز به جراحی باشد، این عمل به احتمال زیاد توسط جراحی متخصص قلب و ریه انجام می شود. متخصص ریه می توانند با استفاده از داروها، روش های درمانی و توان بخشی ریوی برای درمان شما کمک بگیرند. با توجه به این که بیماری های ریوی اغلب ناتوان کننده هستند، به مراقبت طولانی مدت نیاز دارند. متخصصان ریه می توانند برای معالجه ی شما در منزل شما و در کنار خانواده خود و تیم مراقبت های بهداشتی از روش های مختلف استفاده می کنند. با ویزیت پزشک در منزل می توانید در شرایط بهتری برنامه های درمانی را متناسب با شما تطبیق دهند، و بتوانند مراقبت های شما را با سایر اعضای مهم تیم هماهنگ کنند.
متخصصان ریه برای تشخیص و درمان بیماری شما که می تواند بر روی سیستم تنفسی شما تاثیرگذار هستند، به شما کمک می کنند. این اختلالات می توانند شامل اختلالات عفونی، ساختاری، التهابی، نئوپلاستیک، که در ارتباط با تومور، بیماری های خود ایمنی و... می باشند. در برخی از موارد هم ممکن است، بیماری به سیستم قلبی و عروقی گسترش پیدا کند. (مانند بیماری عروق ریوی)
وظایف متخصص ریه در منزل کرج
-
کمک به تشخیص بیماری
پزشک معالج شما می تواند با معاینه فیزیکی نسبت به تشخیص اولیه ی بیماری کمک کند. جهت تشخیص تکمیلی نوع بیماری ممکن است، آزمایشات تخصصی تر تجویز شود. در صورتی که شما به هر دلیلی قادر به خارج شدن از منزل نیستید، می توانید برای انجام آزمایش های مختلف از خدمات آزمایش خون در منزل، برونکوسکوپی، اشعه ایکس، اسپیرومتری استفاده کنید. در صورتی که دکتر برای شما داروهای مختلف تجویز کنند، که نیاز به تزریق داشته باشند، می توانید از خدمات تزریقات در منزل و تزریق سرم در منزل مجموعه ی سلامت نوین استفاده کنید.
جهت استفاده از خدمات تزریقات در منزل کرج با سلامت نوین تماس بگیرید.
-
مدیریت بیماری ریوی
متخصص ریه برای این که بتواند سیستم تنفسی بیمار را بهبود ببخشد، می تواند از روش های مدیریتی مختلف مانند بهداشت ریوی، فرسایش راه هوایی و... استفاده کند.
-
درمان بیماری ریوی
متخصص برای درمان بیماری های ریوی می توانند از اقدامات مختلفی اعم از تغییر سبک زندگی (ورزش کردن، تغذیه مناسب، سیگار نکشیدن، تعادل وزنی و…)، دارو درمانی، عمل های جراحی و یا پیوند و... استفاده می کند.
-
پیگیری بیماری ریوی
بعضی از بیماری ها ممکن است، با یک جلسه ویزیت درمان نشوند، و نیاز به درمان طولانی مدت و یا ویزیت دوباره دارند.
تعرفه متخصص ریه در منزل کرج
هزینه ویزیت متخصص ریه در منزل با توجه با موارد مختلفی اعم از الکترونیکی یا دستی بودن نسخه، ویزیت، دارو، مسافت طی شده برای رسیدن به منزل شما و... تعیین خواهد شد. در صورتی که از دیگر خدمات مرکز پزشکی سلامت نوین اعم از سونوگرافی در منزل، رادیولوژی در منزل و... استفاده کنید، هزینه ی آن به صورت جداگانه محاسبه خواهد شد.
پزشک معالج می تواند به درمان بیماری های ریوی در بخش های مختلف اعم از دهان و بینی، نای، سینوس ها، گلو، لوله های برونش، ریه ها، دیافراگم و... کمک کند. پزشک بیماری های ریوی را که با توجه به نوع اثر به بدن به سه نوع بیماری هایی که عروق خونی ریه را متاثر می کنند، بیماری هایی که سبب انسداد ریه می شوند، بیماری هایی که بر دیواره قفسه سینه اثر می گذارند. تقسیم می شوند، بررسی می کند. مواردی که به وجود آمدن آن ها باعث می شود، به خدمات متخصص ریه در منزل نیاز داشته باشید، شامل موارد زیر می باشد.
پیچیده بودن بیماری ریه
در برخی از موارد درمان و مدیریت بیماری به خاطر دلایل مختلفی اعم از ماهیت، سن بیمار و دیگر عوامل موثر بر سلامت بیمار دشوارتر می باشد، و حتماً باید با مراجعه متخصص ریه در منزل یا مطب نسبت به درمان خود اقدام کنید. بیماری ای مانند ایدز می تواند تشدید کننده بیماری های ریوی باشد.
-
نیاز به تغییر داروی بیمار ریوی
درمان بیماران ریوی با استفاده از دارو تحت نظارت مداوم متخصص ریه انجام می شود. ممکن است، با توجه به شرایط بیمار، دوز دارو یا کل نسخه تغییر پیدا کند.
-
مراقبت های لازم پس از جراحی
گاهی اوقات ممکن است، انجام عمل جراحی مانند پیوند ریه جهت مدیریت یا پیشگیری از خطرات و عوارض جراحی ها مانند خونریزی، عفونت، یا پس نزدن پیوند عضو، بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان نیاز به پیگیری پزشک دارید. ولی به مرور زمان طی یک دوره چند ماهه هر 2-3 هفته یکبار به پزشک مراجعه کنید..
-
تغییر سبک زندگی بیمار
در برخی از موارد ممکن است، درمان یا مدیریت بعضی از بیماری های ریوی مانند آمفیزم، بیمار نیاز به تغییر سبک زندگی داشته باشد.
بیماری های ریوی
-
آسم
زمانی که دچار بیماری آسم می شوید، باعث می شود، راه های هوایی ملتهب و تنگ شود، و تنفس را برای بیمار مشکل کند.
-
سرطان ریه
سرطان ریه در سلول های ریه به وجود می آید، و می تواند از نوع خوش خیم، بدخیم یا پیشرونده به سمت قلب باشد. این نوع از سرطان بسیار کشنده می باشد.
-
فیبروز کیستیک
فیبروز کیستیک نوعی بیماری ژنتیکی می باشد، که مخاط چسبنده در ریه ها را به وجود می آورد.
-
آمفیزم
آمفیزم سبب آسیب به کیسه های هوایی در بدن انسان می شود.
-
کرونا
کرونا ممکن است، به خاطر دلایل مختلفی اعم از مشکلات شدید تنفسی و نارسایی تنفسی به وجود بیاید. ناقل بی علامت بودن بعضی مبتلایان یا داشتن سویه های گوناگون سبب افزایش این بیماری می شود.
-
بیماری انسدادی مزمن ریه
بیماری انسدادی مزمن ریه می تواند شامل بیماری های ریوی مانند برونشیت مزمن و... باشد.
-
برونشیت
برونشیت نوعی بیماری می باشد، که در آن راه های هوایی بدن مسدود می شوند، و همراه با سرفه و خلط، عفونت گسترش پیدا می کند.
-
بیماری بینابینی ریه
در گروهی از بیماری های ریوی ریه ها زخمی و سفت می شوند.
-
آپنه انسدادی خواب
یکی از عواملی که باعث ایجاد این بیماری می شود، شامل مکث های مکرر در تنفس انسان در هنگام خواب می باشد. ممکن است، در خواب خفگی رخ دهد. انجام تست خواب در منزل می تواند به درمان بیماری کمک کند.
-
فشار خون ریوی
در شریان های ریه فشار خون بالا وجود دارد. بهتر است، فشار خون خود را کنترل کنید.
-
سل
سل به عنوان یک بیماری عفونی مهلک برای کودکان، سالمندان و افراد دارای نقص ایمنی می باشد.
-
ذات الریه
زمانی که دچار این بیماری می شوید، کیسه های هوایی در ریه ها به خاطر عفونت، ملتهب و پر از چرک می شوند. با درمان به موقع توسط متخصص ریه در منزل می توان از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد.
-
برونشکتازی
برای این که بتوانید نسبت به درمان این بیماری که سبب آسیب به مجاری تنفسی می شود، اقدام کنید، می توان از متخصص ریه در منزل کمک گرفت.
علائم بیماری ریوی
-
خس خس سینه
در صورتی که به صورت ناگهانی بعد از نیش حشره یا خوردن غذا دچار خس خس سینه شدید، و یا تنفس شما سریع شد، آبی شدن رنگ پوست را تجربه می کنید. زمانی که این مورد برای شما اتفاق افتاد، به پزشک مراجعه یا متخصص ریه در منزل را انتخاب کنید.
-
کراکلینگ
پزشک یک سری صداهای کوتاه و انفجاری مثل حباب، جغجغه یا کلیک کردن را در تنفس می شنود. احتمال اتفاق افتادن این صدا در دم بیشتر از بازدم می باشد.
-
استریدور
هر زمان که متخصص در هر نفس صدای جیر جیر را حس می کند. گاهی صدا تند و بلند است. این نشانه، می توان نشان دهنده این مورد باشد، که مسیر هوایی مسدود شده است.
-
رونچی
این صدا، صدایی شبیه خروپف می باشد، و ممکن است، هنگام بازدم اتفاق می افتد، و نشانه ای از ضخیم شدن لوله های برونش به خاطر مخاط است.
-
اووو
در صورتی که از یک دوره طولانی سرفه در حین نفس کشیدن صدای اووو را می شنوید، امکان دارد، نشانه ی سیاه سرفه باشد.
-
کرانچ مدیاستن
این صدا ترد و خش دار می باشد، و همراه با ضربان قلب اتفاق می افتد، و نشان دهنده ی هوای محبوس شده در بین ریه ها می باشد. تشخیص بیماری هایی که باعث تولید این صدا می شوند، با متخصص ریه در منزل توسط پزشک امکان پذیر می باشد.
علائم عمومی بیماری های ریوی
بیماری های قلبی و ریوی علائم نسبتاً مشابهی دارند. ولی برای تشخیص بهتر متخصصانی که در زمینه ی ریه و قلب تخصص دارند، می توانند با یکدیگر همکاری کنند. مجموعه ی سلامت نوین هم برای درمان راحت تر این دسته از بیماران خدماتی مانند اکو قلب در منزل و نوار قلب در منزل را در دسترس بیماران قرار می دهد. در صورت به وجود آمدن هر یک از علائم زیر بهتر است، آن را با متخصص درمیان بگذارید.
- سرفه ی شدید و یا مزمن
- درد قفسه سینه
- سرگیجه
- تنگی تنفس
- خستگی
- برونشیت (سرما خوردگی مداوم)
- خلط مداوم
- خس خس سینه
چه زمانی باید به متخصص ریه مراجعه کنید؟
در صورتی که سرفه ساده همراه با آلرژی و یا سرماخوردگی داشتید، نیازی نیست، دنبال یک متخصص ریوی باشید. در این موارد مراقبت های فوری و یا پزشک مراقبت های اولیه می تواند کمک کننده باشد، و سپس باید به متخصص آلرژی یا متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید. در صورتی که سرفه شما ادامه دار بود، و یا شدید شد، بهتر است، از متخصص ریه مشورت بگیرید.