X

تاری دید چیست؟ | علل تاری دید ناگهانی و صبحگاهی | درمان

دلایل تاری دید در افراد

برخی از افراد ممکن است، مبتلا به تاری دید چشم شوند، در این صورت نمی توانند دید واضحی داشته باشند، و همین موضوع باعث می شود، تا در خواندن کتاب یا مجله قادر به تشخیص دقیق حروف نباشند، و حتی ممکن است، برای دیدن اشیا هم با مشکل رو به رو شوند. در بین مبتلایان احتمال تاری دید در یک چشم یا هر دو چشم وجود دارد.

سلامت نوین
سلامت نوین

ممکن است، در برخی از موارد به طور ناگهانی تجربه ی تاری دید را داشته باشید. این مشکل می تواند نشانه ای از یک مشکل اساسی باشد، و یا حتی ممکن است، تنها نشان دهنده ی یک واکنش موقت نسبت به یک عامل محرک باشد. تغییر ناگهانی در بینایی قطعاً یک اتفاق طبیعی نیست، ولی برای این که مشخص شود، این مشکل چقدر جدی است، به عوامل مختلفی بستگی دارد. در اکثر موارد این بیماری یک واکنش موقتی می باشد، و هر مشکلی که باشد، به سرعت و به صورت خود به خود برطرف خواهد شد. 

درمان تاری دید ناشی از مصرف دارو

علائم تاری دید

تاری دید به هیچ عنوان با عینک یا لنزهای اصلاحی برطرف نمی شود. این اتفاق زمانی به وجود می آید، که در آن متوجه می‌ شوید، در دیدن اشیایی که قبلاً می‌ توانستید آن ها را به راحتی ببینید، مشکل دارید، و محیط پیرامون را در یک یا هر دو چشم تا حدی مبهم می بینید. دقت کنید، که در برخی از موارد با دید شیری یا ابری رو به رو شوید. این مورد با تاری دید متفاوت است. در دید ابری ممکن است، به نظر برسد، که در حال نگاه کردن به مه می باشید. یکی از دلایلی که ممکن است، این مشکل را به وجود بیاورد، آب مروارید باشد. زمانی که این اتفاق می افتد، در آن عدسی چشم مات می شود. با این حال شروع آب مروارید یک فرآیند تدریجی می باشد، و هیچ به صورت ناگهانی اتفاق نمی افتد.

علل تاری دید

برخی از موارد وجود دارد، که ممکن است، باعث ایجاد تاری در دید افراد شود. در ادامه به بررسی برخی از دلایلی که ممکن است، باعث تاری دید شود، خواهیم پرداخت.

  • خونریزی در چشم (هایفما)

زمانی که به چشم شما ضربه ای وارد شود، خون می تواند بین قرینه (سطح شفاف) و عنبیه (قسمت رنگی چشم) جمع شود. در صورتی که آسیبی به عنبیه یا مردمک وارد شود، ممکن است، سبب تاری دید و یا حساسیت به نور و درد شود.

  • ساییدگی قرنیه

زمانی که این اتفاق می افتد، می تواند به خاطر برخورد ناخن ها باشد. در این صورت ممکن است، دید به طور ناگهانی تار شود. زمانی که این مورد اتفاق می افتد، چشم ها قرمز، دردناک و حساس به نور می شوند.

  • خشکی چشم

لایه اشک که بر روی سطح چشم وجود دارد، به مرطوب نگه داشتن چشم کمک می کند. زمانی که این پوشش سه لایه مختل شود، و رطوبت کافی در چشم وجود نداشته باشد، می تواند باعث ایجاد احساس سوزش یا شن و تاری دید در چشم ها شود.

  • خستگی چشم

زمانی که افراد برای مدت زمانی طولانی به سیستم کامپیوتری خود نگاه کنند، ممکن این مورد را تجربه کنند. وقتی که عضلات چشم خسته می شوند، ممکن است، باعث تاری دید از راه دور باشد. علائم دیگری که ممکن است، با فشار چشم همراه باشد، شامل سردرد، خشکی چشم، و حتی درد گردن و عضلات می باشد.

  • عفونت ملتحمه

عفونت ملتحمه ویروسی (چشم صورتی) که تحت عنوان آلرژیک هم شناخته می شود، ممکن است باعث ایجاد بافت ملتهبی شود، که در برخی از موارد سبب تاری دید می شود. زمانی که این اتفاق برای شما بیوفتد، پلک ها متورم می شود، و چشم قرمز می شود. هم چنین در برخی از موارد از این تورم مخاطی خارج می شود، و ممکن است، فرد نسبت به نور حساسیت داشته باشد.

  • بارداری

گاهی اوقات به خاطر نوسانات هورمونی منجر به تاری و خشکی چشم می شود. همچنین پره اکلامپسی که با فشار خون بالا و تورم دست ها و پاها مشخص می شود، ممکن است، سبب ایجاد تاری دید شود. افرادی که باردار هستند، در اکثر اوقات (50%) تاری دید، جرقه های نور، نقاط کور، دوبینی و حتی کوری را تجربه کنند.

مشکلات شایع بینایی مانند نزدیک بینی، دوربینی، آستیگماتیسم و ​​حتی مشکلات چشمی مرتبط با پیرچشمی می تواند سبب تاری تدریجی شود. برای برطرف کردن این موارد می توانید از عینک و یا لنزهای تماسی استفاده کنید.

علت تاری دید و سرگیجه

علل جدی تاری دید ناگهانی

  • یووئیت

گاهی اوقات ممکن است، برخی از بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس یا بیماری کرون سبب تاری دید به خاطر یووئیت شوند. زمانی که این اتفاق می افتد، لایه میانی چشم ملتهب می شود، و چشم می تواند قرمز، حساس به نور و حساس شود.

  • شبکیه جدا شده

زمانی که بخشی از شبکیه از دیواره پشتی چشم جدا می شود، سلول های عصبی در آن جا دیگر به درستی کار نمی کنند، و نتیجه آن می تواند تاری دید ناگهانی باشد.

  • سوراخ ماکولا

ماکولا، دید مرکزی واضحی را برای دیدن جزئیات فراهم می کند. در صورتی که مشکلی برای این بافت به وجود بیاید، ممکن است، بینایی تار شود. در این مورد مایع زجاجیه در چشم از طریق سوراخ به لایه ماکولا شبکیه نشت می کند، و سبب ایجاد  اختلال در بینایی می شود.

  • دژنراسیون ماکولا

زمانی که این اتفاق برای شما می افتد، دید مرکزی دقیق مورد نیاز برای دیدن جزئیات ظریف آسیب می بیند، و دید تار می شود، و یا حتی در برخی از موارد ممکن است، از بین برود. دلیل این اتفاق هم این است، که ماکولا به مرور دچار تخریب می‌ شود.

  • نوریت بینایی

در بیماری هایی مانند مولتیپل اسکلروزیس، سیستم ایمنی ممکن است، به عصب بینایی حمله کند، و باعث نوریت بینایی شود. در این شرایط بینایی فرد تیره می شود، رنگ ها محو شده، و دردی در پشت حفره چشم و زمانی که چشمان خود را حرکت می دهید، احساس شود.

  • آرتریت سلول غول پیکر 

زمانی که این مشکل به وجود می آید، می تواند سبب التهاب رگ های خونی نزدیک شقیقه ها شود. علاوه بر مشکلات بینایی، خستگی، تب، دردهای عضلانی، از دست دادن اشتها، درد فک و حساسیت پوست سر ممکن است، به وجود بیاید. این مشکل می تواند سبب کوری کامل، آسیب عروق خونی یا حتی سکته شود.

  • سکته مغزی

زمانی که فرد دچار سکته ی مغزی می شود، مغز به مقدار کافی نمی تواند اکسیژن کافی را دریافت کند. علاوه بر تاری دید، حساسیت به نور، دو بینی و حتی از دست دادن بینایی نیز ممکن است، به وجود بیاید.

  • دیابت کنترل نشده

زمانی که قندخون افراد بالا می رود، آب به داخل عدسی کشیده می شود، و منجر به تورم و تاری دید افراد می شود. سطوح بالای قند می تواند عروق خونی را ضعیف کند، و به شبکیه آسیب برساند. رگ های خونی ضعیف ممکن است، سبب خونریزی شود. رگ های خونی ضعیف جدید رشد می کنند، و یا حتی ممکن است، سبب جدا شدن شبکیه با خطر از دست دادن دائمی بینایی همراه شوند.

علت تاری دید صبحگاهی

علت تاری دید صبحگاهی

تاری دید صبحگاهی ناشی از عدم وجود دید واضح در هنگام صبح و بعد از بیدار شدن از خواب می باشد. به وجود آمدن این تاری دید ممکن است، به خاطر دلایل مختلف باشد. حتی ممکن است، برخی از بیماری‌ های اعصاب سبب تاری دید صبحگاهی باشد. زمانی که این اتفاق برای شما می افتد، نیاز به بررسی دارد، و باید دلایل اصلی آن مشخص شود.
دید تار، غیرشفاف و نامتمرکز به عنوان یکی از رایج‌ ترین مشکلاتی می باشد، مرتبط با بینایی است. زمانی که دید افراد تار می شود، شخص برای بازیابی دید عادی نیاز به پلک‌ زدن مداوم و مالیدن چشم‌ ها پیدا خواهد داشت. تاری دید می‌ تواند در صبحگاه و پس از بیدار شدن از خواب اتفاق بیفتد. تاری دید صبحگاهی ممکن است، در یک چشم یا در هر دو چشم بروز کند. از جمله عواملی که ممکن است، باعث تاری دید در صبح باشد، شامل افزایش سن، آب مروارید، ضعیف شدن چشم، میگرن، افت قند خون و دیابت و... باشد. شناخت بهتر علت آن به ما کمک می‌ کند، تا درمانی موثرتر و سریع‌ تر داشته باشیم. در بیشتر موارد، جایی برای نگرانی وجود ندارد، و پس از پلک زدن یا مالیدن چشمانتان، دید واضح باز می‌ شود.

ممکن است، این سوال در ذهن شما به وجود بیاید، که چرا برخی از افراد صبح‌ ها تاری دید دارند؟

  • خشک شدن اشک روی سطح چشم
  • آلرژی چشم
  • خوابیدن روی صورت
  • دیستروفی فوکس قرنیه
  • مصرف بعضی از داروها قبل از خواب
  • خوابیدن با لنز تماسی
  • نوشیدن الکل قبل از خواب
  • مشکلات قند خون
  • مشکلات غدد چربی
  • خوابیدن با پنکه

درمان تاری دید ناگهانی

تصمیم گیری برای درمان این مشکل ممکن است، به خاطر تاری دید بسته به علت آن متفاوت است. بعضی از بیماری ها را ممکن است، با قطره های چشمی درمان کرد. در برخی از موارد دیگر هم ممکن است، به داروهای خوراکی، انجام تزریقات در منزل (دارو، واکسن، آمپول) به چشم، لیزر درمانی یا جراحی نیاز داشته باشند. برخی از روش های درمانی ممکن است، برای درمان بیماری زمینه ای نیاز به ارجاع به متخصص دیگری داشته باشند.

  • عمل جراحی

گاهی اوقات ممکن است، افراد برای رفع مشکل خود نیاز به جراحی باشد. این موارد عبارتند از:

  1. شبکیه جدا شده
  2. رتینوپاتی دیابتی
  3. جراحت
  4. دژنراسیون ماکولا
  5. سوراخ ماکولا
  6. سکته
  7. آرتریت تمپورال
  • درمان تاری دید بعد از سکته مغزی

زمانی که افراد دچار سکته ی مغزی می شود، ممکن است، مشکلات چشم مانند علائم دیگر پس از گذشت مدتی بهتر می‌ شوند. ولی می‌ توان با کمک چشم پزشک روند بهبودی را سریع تر کرد. ممکن است، پزشک از منشور پلاستیکی روی عینک استفاده کند، تا میدان دید بیشتر شود.

چه موقع برای درمان تاری دید به پزشک مراجعه کنیم؟

زمانی که افراد دچار تاری دید می شود، این مسئله می تواند نشان دهنده ی اولین علامت از بیماری‌ های جدی چشم مانند آب مروارید، آب سیاه و یا بیماری‌ های اورژانسی مانند سکته مغزی، تومورهای مغز و… باشد.

هر کدام از علائم زیر می‌ تواند ناشی از یک مشکل جدی باشد. زمانی که هر یک از موارد زیر اتفاق می افتد، در شرایط زیر باید حتماً به چشم پزشک مراجعه کنید.

  • تاری دید یک طرفه
  • تاری دید ناگهانی که ادامه پیدا کند.
  • زمانی که تاری دید همراه با سردرد و فشار خون بالا در دوران بارداری باشند.
  • تاری دید همراه با احساس افتادن شی زمخت در چشم
  • تاری دید همراه با اختلال تکلم و بینایی، از دست دادن تون عضلانی و یا افتادگی صورت می‌ تواند از علائم سکته باشد، که احتیاج به بررسی اورژانسی دارد.

علت دوبینی و تاری دید

درمان خانگی تاری دید

  • تمرینات چشمی

یکی از عواملی که ممکن است، باعث به وجود آمدن تاری در دید شود، افزایش سن افراد می باشد. به همین خاطر بهتر است، قبل از این که تاری دید بدتر شود، و یا باعث به وجود آمدن بیماری های مختلف شود، ورزش‌ های چشم را انتخاب کنید. قطعاً انجام تمرینات ساده چشم در درمان تاری دید کمک کننده خواهد بود. با مالیدن دست‌ ها به هم و سپس قرار دادن آن‌ ها روی چشم‌ ها به مدت 5 تا 10 ثانیه چشم‌ های خود را گرم کنید. بهتر است، این کار را سه بار برای هر جلسه در نظر بگیرید. چرخاندن چشم یکی دیگر از راهکارهای آرام کردن چشم می باشد. چشم‌ ها را 10 مرتبه در جهت عقربه‌ های ساعت و خلاف جهت عقربه‌ های ساعت بچرخانید. بهتر است، این تمرین را با پلک‌ های بسته انجام دهید.

  • استراحت

تعمیر و ریکاوری چشمان انسان بسیار حساس می باشند، به همین خاطر نسبت به سایر اندام های بدن نیاز به استراحت دارد. استراحت کافی برای چشم‌ ها بینایی را بهبود می‌ بخشد. داشتن خواب به موقع و به اندازه برای چشم ها ضروری می باشد. خواب عمیق برای حدود 8 ساعت، در روز به چشمان شما اجازه استراحت، ترمیم و درمان تاری دید می‌ دهد. اگر از تاری دید رنج می برید، باید یک استراحت چشمی ساعتی در محل کار خود در نظر بگیرید. اگر علاقه‌ مند به مطالعه یا گشت و گذار در رایانه هستید، حتما هر 50 دقیقه به مدت 10 دقیقه به چشمان خود استراحت دهید. جهت رفع خستگی بیش از حد چشم‌ ها همیشه یک قانون کلی برای آرامش چشم در خاطر داشته باشید. برش‌ های خیار سرد را روی پلک‌ های خود قرار داده، تا چشم‌ ها به بهترین شکل ممکن آرام گیرند. 

  • اجتناب از محرک‌ ها

جهت درمان تاری دید موقت باید محرک‌ ها را شناسایی کنید، و از به وجود آمدن آن ها جلوگیری کنید. اضطراب، استرس، میگرن و مشکلات سلامتی بعضی از محرک‌ های رایج برای تاری دید هستند. حتماً درد چشمی و میگرن را پیگیری کنید. گاهی اوقات میگرن با تاری دید همراه خواهد بود، بنابراین شناسایی محرک‌ های سردرد نیز می‌ تواند به کم شدن اختلالات بینایی کمک کند. برای مدیریت استرس و کاهش اضطراب، می‌ توانید مدیتیشن یا رایحه درمانی انجام دهید. پیوستن به گروه‌ های حمایتی یا حتی صحبت با یک روان درمانگر یا مربی اضطراب نیز می‌ تواند مفید باشد.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید