سوند ادراری وسیله ای به شکل یک لوله باریک و انعطاف پذیر می باشد، که به خروج ادرار از مثانه کمک می کند. سوند ادراری از طریق دو روش زیر در بیمار جایگذاری می شوند:
- متناوب
- مداوم
در روش متناوب از سوند نلاتون و در سوند گذاری مداوم (ثابت) از سوند فولی استفاده می شود. سوند فولی ادرار را جمع آوری آوری می کند، و به کیسه ای که برای تخلیه ی ادرار در نظر گرفته شده است، منتقل می کند.
سوند ادراری چیست؟
وصل سوند ادرار در منزل برای افرادی که به خاطر بیماری، پیری و یا ناتوانی ممکن است، دچار تکرر ادرار، عدم توانایی در کنترل ادرار، اندازه گیری جذب و دفع بیمار و... انجام می شود. اندازه ی لوله ای که برای انجام این کار استفاده می شود، با توجه به سن، جنس و
مرکز خدمات پزشکی سلامت نوین با اعزا م پرستاران و افراد دوره دیده ی مجموعه ی خود خدمات نصب سوند ادرار در منزل را با استفاده از بهترین تجهیزات برای شما انجام خواهند داد.
دلایلی استفاده از سوند ادراری
- برای کم تر کردن درد و تسکین مشکل احتباس ادرار ناشی از انسداد آناتومیکی (فیزیولوژیکی) به خاطر بیماری های مختلف مانند بزرگی پروستات، عفونت ادراری، مشکلات عصبی، یبوست و… استفاده می شود. احتباس ادراری می تواند سبب صدمه جبران ناپذیر به کلیه ها شود. هنگامی که این مشکل به وجود آمده است، سونداژ بیمار به تخلیه ادرار کمک می کند، و از بروز آسیب پیشگیری می کند.
- وسیله ای جهت نمونه گیری ادرار به روش استریل
- اندازه گیری برون ده ادرار
- به وجود آوردن محیط خشک برای بیماران مبتلا به بی اختیاری ادرار یا بیماران در حالت کما
- قبل و بعد از انجام بعضی از جراحی ها
چه زمانی باید سوند و کیسه ادرار تعویض شود؟
زمانی که بیماران دچار انسداد نشوند، و جریان ادرار برقرار باشد، و نشت و عفونت ادرار وجود نداشته باشد، باید حداکثر 14 روز بعد از جایگذاری، سوند ادراری داخلی عوض شود. حتماً باید قبل از این که کیسه ی ادراری پر شود، باید حداقل هر هشت ساعت یک بار تخلیه شود. حداکثر باید ظرف مدت 3 روز کیسه ادراری تعویض گردد.
در بعضی از مواقع ممکن است، در کیسه ی ادرار خون مشاهده شود، و یا در صورت قطع یا کاهش جریان ادرار و نشت ادرار باید بررسی تخصصی سوند ادراری انجام شود، و در صورت نیاز نسبت به تعویض یا خارج سازی سوند اقدام کنید. کاندوم شیت معمولاً به صورت روزانه تعویض می شود.
آیا امکان تعویض سوند ادراری در منزل وجود دارد؟
در مواقع اضطراری می توانید درخواست پرستار برای جایگذاری یا تعویض کاتتر ادراری از مراکز درمانی داشته باشید. جهت استفاده از این خدمات می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
هزینه وصل و تعویض سوند در منزل
هزینه ی وصل و تعویض سوند در منزل کرج با توجه به قیمت سوند، مسیر طی شده توسط پرستاران، دیگر خدمات همزمان، زمان ارائه و… تعیین خواهد شد. در صورت درخواست دیگر خدمات هنگام انجام وصل و تعویض سوند در منزل، مانند تزریق سرم در منزل کرج قیمت آن جداگانه محاسبه می شود.
بیشتر بخوانید: سوند معده چیست؟
انواع سوند ادراری
-
سوند متناوب
در این روش به طور معمول از سوند نلاتون استفاده می شود، و برای مواردی مانند گرفتن نمونه ادرار و در برخی آزمایشات جهت بررسی عملکرد مثانه استفاده می شود، و هم چنین ممکن است، بیمار بعد از جراحی فقط برای بار اول نیاز به تخلیه مثانه داشته باشند، در این مورد هم از سوند کوتاه مدت استفاده می شود.
با توجه به این که سوند از طریق مجرای ادرار برای بیمار قرار داده می شود، ولی گاهی در بعضی مواقع از طریق سوراخی که پزشک از قسمت پایین شکم به داخل مثانه بیمار تعبیه کرده، وارد می شود.
-
سوند ثابت
سوند فولی
سوند فولی سوند داخلی می باشد، که برای استفاده طولانی مدت یا کوتاه مدت کاربرد دارد. به انتهای سوند فولی یک کیسه متصل می شود، که ادرار جمع آوری شده توسط سوند به داخل کیسه منتقل می شود.
سوند کاندومی
از سوند کاندومی فقط برای مردان استفاده می شود. زمانی که بیماران مبتلا به بی اختیاری ادرار هستند، و یا این که به خاطر دلایلی مانند شکستگی، توانایی رفتن به دستشویی ندارند، استفاده می شود. از این سوند برای بیمارانی که دچار احتباس ادراری هستند، نمی توان استفاده کرد.
عوارض سوند ادراری
سوند گذاری در مجرای ادرار بیماران ممکن است، با وجود مزایایی که برای بیمار دارند، عوارض جبران ناپذیری را برای آن ها به وجود بیاورد، که عبارتند از:
- عفونت ادراری
- خالی نشدن بالون سوند فولی به هنگام خارج سازی
- تروماتیزه شدن مجاری ادراری
معایب استفاده از خدمات سوند ادرار
- ممکن است، بیمار پس از برداشتن یا تعویض سوند احساس درد و یا ناراحتی کند. معمولاً هر چقدر زمان استفاده از سوند ادرار طولانی تر شود، احساس ناراحتی بیشتر می شود، به طوری که ممکن است، چندین روز بعد از خروج و تعویض سوند ادرار احساس سوزش داشته باشد.
- زمانی که وصل کردن سونداژ مثانه برای چندین روز یا چندین هفته طول بکشد، و یا در صورت استفاده از روش غیر استریل انجام شود، ممکن است باعث ایجاد عفونت شود.
- ممکن است، سوند بعد از خالی نکردن مایع داخل بالن خارج شود، یا نصب سوند به طور ناگهانی به مجرای ادراری باعث ایجاد درد و آسیب بافتی شود.
زمان تعویض سوند و کیسه ادرار
- حداکثر 14 روز بعد از استفاده از سوند و سوند ادراری داخلی باید نسبت به تعویض سوند ادرار در منزل اقدام کنید، مگر این که از سوند سیلیکونی استفاده شده باشد.
- در صورت نصب سوند ادراری برای بیماران باید نسبت به تعویض کیسه ادراری هر 5 روز باید اقدام کنید، و قبل از این که کیسه ادرار کاملاً پر شود، آن را تخلیه کنید.
- در صورت استفاده از کاندوم شیت باید هر 24 ساعت تعویض سوند داشته باشید.
تعویض سوند ادرار
بیمارانی که سوند نصب کرده اند، در هر ساعتی از روز که احتیاج به تعویض سوند ادرار داشتند، می توانند از خدمات تعویض سوند ادرار در منزل مجموعه ی سلامت نوین استفاده کنند. پرستاران مجموعه ی ما علاوه بر این که به صورت کاملاً حرفه ای عمل سوند گذاری و تعویض سوند در منزل را انجام می دهند، آموزش های لازم را برای نگه داری از سوند ادرار را به بیماران توضیح می دهند. با توجه به این که برای نصب و یا تعویض سوند از تجهیزات استریل و پیشرفته استفاده می کنند، دیگر لازم نیست، نگران عفونت یا عوارض تعویض سوند ادرار در منزل نباشید.
مرکز پزشکی سلامت نوین خدمات پانسمان در منزل کرج را به صورت تخصصی ارائه می دهد.
روش صحیح خارج کردن سوند ادرار در منزل
- برای عوض کردن سوند، اول دستان خود را با آب گرم و صابون بشویید.
- برای راحت تر انجام دادن این کار اول ادرار موجود در کیسه را تخلیه کنید.
- بیمار را برای تعویض سوند در پوزیشن راحت قرار دهید.
- حالا برای تعویض سوند دستکش ها را بپوشید، و لوله ی سوند را تمیز کنید.
- مطمئن شوید، که آب بالون سوند را هنگام تعویض سوند، خالی کرده اید.
- سوند را به دست بگیرید، و در بیاورید.
- سوند استفاده شده و کیسه ی ادرار را در زمان تعویض سوند دور بیندازید.
- هنگام تعویض سوند ادرار اگر نشانه ای از عفونت و التهاب در بیمار وجود داشت، آن را بررسی کنید.
- زیاد کردن مصرف مایعات برای انجام تعویض سوند در منزل
- در صورتی که نصب سوند ادرار در منزل برای مدت طولانی نیاز است، حتماً از خدمات تعویض سوند ادرار در منزل استفاده کنید.
- هر زمانی که عارضه جانبی بعد از نصب سوند ادرار در بیمار مشاهده کرید، آن را با ما در میان بگذارید، تا یا سوند را دربیاوریم، یا تعویض سوند ادرار در منزل را انجام دهیم.
تعویض کیسه سوند ادراری
در طول روز از کیسه ی تخلیه متصل به پا و زمانی که قرار است، استراحت کنید، و بخوابید از کیسه ی تخلیه شب استفاده کنید.
جهت تعویض کیسه به وسایل زیر احتیاج دارید.
- کیسه تخلیه تمیز
- صابون
- دو پد الکلی
برای عوض کردن کیسه مراحل زیر باید انجام شود.
- ابتدا دستان خود را صابون و آب گرم بشویید.
- داخل کیسه را با صابون و آب خنک بشویید، تا همه ی صابون موجود در کیسه خارج شود.
- مخلوط کردن یک فنجان آب خنک را با یک فنجان سرکه سفید
- کیسه را تا نیمه با محلول سرکه پر کنید، سپس تکان دهید.
- کیسه را 15 تا 30 دقیقه رها کنید.
- کیسه را خالی کرده، و با آب خنک بشویید.
- کیسه را آویزان کنید، تا خشک شود.
- دوباره دست های خود را بشویید.
سلام، تیم پشتیبانی سایت در این مورد اطلاعاتی ندارد برای کسب اطلاعات در این مورد با شماره 09129611307 تماس بگیرید.
سلام، تیم پشتیبانی سایت در این مورد اطلاعاتی ندارد برای کسب اطلاعات در این مورد با شماره 09129611307 تماس بگیرید.