دستگاه لارنگوسکوپ چیست و چه کاربردی دارد؟
لارنگوسکوپ از تجهیزات مورد نیاز برای معاینه حنجره، حلق و تارهای صوتی می باشد. همچنین نیاز است برای لوله گذاری درون نای به کار گرفته شود و به تنفس بیمار کمک کند. طراحی انتخاب شده برای این دستگاه به گونه ای می باشد که متشکل از تیغه های داسی شکل می باشد و از آن ها نور به ناحیه مد نظر شما میتابد و امکان معاینه ی بیمار فراهم می شود.
در قسمت سر این تیغه ها یک لامپ کوچک همراه با لنز و یا دوربین وجود دارد و امکان فیلمبرداری از محل معاینه را برای شما فراهم می کند.
کاربرد لارنگوسکوپ
- در مواردی که بیمار دچار گرفتگی تنفسی شده باشد برای این که بتوانید به تنفس بیمار کمک کنید نیاز است تا راه هوایی بیمار باز شود. پزشک معالج با استفاده از این دستگاه داخل حنجره و نای را مشاهده می کند و لوله تراشه را در نای قرار می دهد.
- زمانی که افراد از مشکلات گلودرد رنج می برند و با مشکلاتی مانند سرفه، گوش درد، مشکل بلع و بوی بد دهان روبرو می شوند استفاده از این دستگاه لارنگوسکوپ کمک می کند تا منشا مشکل پیدا شود.
- در مواردی که یک جسم خارجی در گلو وجود داشته باشد.
- برای برداشتن نمونه از تارهای صوتی و یا اطراف آن از لارنگوسکوپ استفاده می شود. (انجام بیوپسی)
- درمان مشکلات صوتی و...
اجاره لارنگوسکوپ در کرج و تهران
با توجه به این که دستگاه لارنگوسکوپ راه دسترسی به راه های هوایی را برای شما فراهم می کند. انتخاب این دستگاه در زمینه های هوشبری و مراقبت های ویژه بیشترین کاربرد را دارد. اگر قصد اجاره اجاره لارنگوسکوپ در کرج و تهران برای رفع نیازهای بیماران در مناطق و محدوده های مختلف شهر کرج و تهران را دارید کافیست با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید تا همکاران ما بتوانند در این زمینه به شما کمک کننند.
مسئله ی مهمی که باید در این مورد به آن توجه داشته باشید این است که با توجه به این که این دستگاه در مدل های مختلف ساخته می شود شما می توانید با توجه به نوع بیماری یکی از مدل ها را برای اجاره انتخاب کنید.
انواع لارنگوسکوپ
لارنگوسکوپی که امکان استفاده از آن برای شما فراهم شده است می تواند از نوع سخت و یا انعطاف پذیر (فیبر اپتیک و یا فایبر اپتیک) باشد. تیغه های در نظر گرفته شده برای لارنگوسکوپ در سه مدل خمیده یا مکینتاش، مستقیم یا میلر و نوک خمیده یا هاین تولید می شوند. در مورد روش های استفاده از آن هم در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
- فیبر نوری: این مدل انعطاف بیشتری دارد و کاربرد بیشتری در مقایسه با دیگر روش ها دارد. لوله هایی که مجهز به فیبر نوری می باشند در کمتر از 10 دقیقه از طریق بینی وارد گلو می شوند و امکان مشاهده ی حلق برای شما امکان پذیر خواهد شد.
- غیر مستقیم: برای استفاده از این روش نیاز به یک آینه کوچک و منبع نوری خواهید داشت تا بتوانید برای مشاهده حلق بیمار از آن استفاده کنید. آینه ی انتخابی دارای دسته ای بلند می باشد.
- مستقیم: در مواردی که نیاز به بلند شدن اپی گلوت باشد از این روش استفاده می شود که بیشتر مناسب برای مواردی می باشد که بیمار در حال بیهوشی می باشد. انتخاب این روش به این صورت است که با استفاده از این روش لوله تراشه را وارد نای می کنید. برای خارج کردن بافت های کوچک به عنوان بیوپسی یا برداشتن توده های ریز از این روش استفاده می شود.
در چه مواردی نیاز است از لارنگوسکوپ استفاده شود؟
- احیای قلبی و تنفسی پیشرفته
- اتاق های عمل و زمان بیهوشی
- تمام بخش های بیمارستانی و تیم های امداد و نجات و فوریت پزشکی در موارد مورد نیاز از این دستگاه استفاده می کنند.
اقداماتی که باید قبل و بعد از لارنگوسکوپی انجام دهید.
قبل از انجام لارنگوسکوپی نیاز است تا بیمار باید پزشک خود در مورد تمام داروها و ویتامین هایی که مصرف می کند مشورت کند. گاهی اوقات ممکن است به تجویز پزشک مجبور به استفاده از یک داروی خاص (رقیق کننده خون) داشته باشید. همچنین ممکن است نیاز باشد خوردن و آشامیدن از چند ساعت قبل قطع شود.
در مورد اقدامات بعد از انجام لارنگوسکوپی هم باید بگوییم که نیاز است تا بیمار معمولاً چند ساعت تحت نظارت و مراقبت در مرکز درمانی قرار بگیرد. ممکن است بی حسی تا 3 یا 4 ساعت باقی بماند. توجه داشته باشید تا زمانی که بی حسی به طور کامل برطرف نشده است بیمار نباید آب یا غذا بخورد.
نحوه کار با دستگاه لارنگوسکوپ
یکی از سوالاتی که ممکن است برای افراد به وجود بیاید این است که لارنگوسکوپی چگونه انجام می شود؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که انجام لارنگوسکوپی عملی سرپایی می باشد و گاهی اوقات ممکن است با بی حسی موضعی و در مواردی که زمان آن طولانی تر باشد از بیهوشی کمک گرفته شود. در مواردی که از داروی بی حسی موضعی استفاده شود به گلو و بینی و دهان بیمار اسپری می شود.
با اثر کردن دارو بیمار دیگر در حین وارد کردن لارنگوسکوپ سرفه نمی کند.
عوارض لارنگوسکوپی
- خشکی دهان و گلو
- خواب آلودگی بیش از حد
- سرفه های مکرر
- خونریزی در گلو
- استفراغ
- عفونت در نای
- خراشیدگی نای
- درد و ورم دهان، زبان و گلو
- حساسیت به داروی بیهوشی یا بی حسی
- مشکل بلع و تنفس
- تغییر صدا
- درد قفسه سینه
اجزای لارنگوسکوپ
بخشهای تشکیل دهنده دستگاه لارینگوسکوپ:
- دسته
- تیغه
نیاز است تا تیغه بر روی پایه scope قرار داده شود و دو قسمت را محکم به هم وصل کنید. تیغه ی در نظر گرفته شده را در دهان فرد از سمت راست زبان قرار داده و به آرامی زبان را به سمت چپ حرکت دهید.
انواع تیغه لارنگوسکوپ
- تیغه خمیده: تیغه خمیده (مکینتاش) به گونه ای می باشد که نوک آن به داخل فضای بین قاعده زبان و سطح خلفی اپی گلوت پیش برده می شود. حرکت به جلو و بالای تیغه که در امتداد محور دسته لارنگوسکوپ اعمال می شود لیگامانهای هیپو اپی گلوتیک را کشیده و اپی گلوت را بالا می آورد و دهانه گلوت را در معرض دید قرار می دهد.
- تیغه مستقیم: نوک تیغه مستقیم (میلر) مستقیم از زیر سطح حنجره ای اپی گلوت عبور می کند. حرکت رو به جلو و بالای تیغه که در امتداد محور دسته در نظر گرفته شده است باعث می شود تا اپی گلوت را به طور مستقیم بالا کشیده شود و دهانه گلوت در معرض دید قرار داده شود.
- تیغه نوک خمیده: تیغه نوک خمیده (Heaine) شبیه به تیغه مکینتاش می باشد ولی یک نوک مفصلی دارد و یک اهرم که توسط شست دست چپ متخصص بیهوشی کشیده می شود. سپس اهرم به این دستگاه به داخل والکولا وارد می شود.
نکات مهمی که باید در مورد استفاده از دستگاه لارنگوسکوپ بدانید.
- در مواردی که پس از تمیز کردن دستگاه و اتصال مجدد تیغه به دسته، لارنگوسکوپ مشکل هایی وجود دارد.
- در مواردی که هیچ نوری مشاهده نمی شود، چند احتمال می تواند وجود داشته باشد.
- توجه داشته باشید که لامپ به درستی در جای خود قرار گرفته باشد.
- چک کردن باتری دستگاه
- کنده شدن کروم روی تیغه