تست آنفولانزا در منزل - علائم، درمان و تفسیر

(09128601231)(09129611307) تلفن همراه
تست آنفولانزا در منزل

آنفولانزا نوعی ویروس که منجر به پیدایش و گسترش بیماری های عفونی در دستگاه تنفس (بینی، گلو و ریه ها) می‌ شود. در اغلب موارد آنفلوانزا خود به خود بهبود پیدا می کند ولی گاهی اوقات ممکن است عوارض خطرناک و کشنده را در پی داشته باشد. بیشتر افراد در اوایل فصل پاییز دچار این بیماری می شوند و ممکن است تا ابتدای فصل بهار ادامه پیدا کند.

سلامت نوین
سلامت نوین

آنفولانزا چیست؟

آنفولانزا جزو یکی از عفونت‌ های سیستم تنفسی می باشد و زمانی که مبتلا به این بیماری می شوید گوش، حلق و بینی افراد درگیر خواهد شد. با توجه به این که دارای علائمی مشابه سرماخوردگی و در برخی از موارد مانند کرونا ویروس می باشد ولی باید به این مسئله توجه داشته باشید که هیچ شباهتی بین این موارد وجود ندارد و عواملی که سبب ایجاد شدن آن ها می شود به نسبت یک دیگر متفاوت هستند. بیشتر افرادی که مبتلا به این بیماری می شوند می توانند با استراحت کردن و تحت درمان قرار گرفتن بهبود پیدا کنند ولی در برخی از موارد ممکن است شرایط بیمار به گونه ای باشد که پیامدهای جدی برای بیمار در پی داشته باشد. افرادی که ممکن است به این بیماری مبتلا شوند شامل کودکان زیر 2 سال، افراد بالاتر از 65 سال، کارکنان و پرسنل مراکز درمانی، زنان باردار، افرادی که سیستم ایمنی آنان به خاطر بیماری و یا مصرف دارو تضعیف شده است، افرادی که مبتلا به بیماری هایی مانند آسم، بیماری‌ های قلبی، بیماری کلیوی و دیابت مبتلا می باشند، افرادی که به چاقی مفرط دچار هستند، می باشند.

تست آنفولانزا چیست؟

روش های مختلفی برای تشخیص این مشکل وجود دارد. سریع ترین روشی که برای تشخیص این مشکل وجود دارد تست RIDTs می باشد. این تست کیت‌ های آماده ای هستند و می توانید از داروخانه ها آن ها را تهیه کنید. برای انجام این تست به زمانی بین 10 تا 15 دقیقه نیاز است. برخی از این کیت ها می توانند به تشخیص همزمان کرونا و آنفولانزا کمک کنند ولی معمولاً احتمال بروز خطا در کیت‌ های آماده بالاتر از دیگر آزمایشات می باشد. در برخی از موارد ممکن است فرد مبتلا به این بیماری باشند ولی در آزمایشی که انجام داده اید نشان داده نشود. به همین خاطر باید نسبت به انجام دقیق‌ ترین آزمایشات تشخیصی آنفولانزا (آزمایش مولکولی ویروس) اقدام کنید. این آزمایش به این صورت می باشد که باید نمونه ژنتیکی ویروس را در نمونه دریافت شده با استفاده از روش واکنش زنجیره‌ ای پلیمراز رونویسی معکوس (RT-PCR) مورد ارزیابی قرار بگیرد. برای جواب نتایج این آزمایش نیاز است تا یک تا چند ساعت منتظر بمانید.

علائم آنفولانزا

بزرگسالان
  • سرفه‌ های خشک و مداوم
  • تنگی نفس
  • ضعف و خستگی
  • کیپ شدن بینی و یا آبریزش بینی
  • تب
  • دردهای عضلانی
  • سردرد
  • گلودرد
  • دردهای چشمی
  • اسهال و استفراغ 
کودکان
  • افرادی که تب بالاتر از 39.4 درجه سانتی‌ گراد را تجربه می کنند.
  • دردهای عضلانی و دردهای عمومی بدن
  • سردرد
  • گلودرد
  • سرفه‌ هایی که به‌ مرور بدتر می‌ شوند.
  • تهوع
  • استفراغ
  • اسهال

انواع آنفولانزا کدام است؟

آنفولانزای نوع A

آنفولانزای نوع A که به عنوان خطرناک‌ ترین نوع آنفولانزا می باشد می تواند به غیر از انسان‌ ها، حیوانات و پرندگان را مبتلا کند. با توجه به این که طیف وسیعی از آنفولانزاها شامل می شود در ادامه به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.

  • آنفولانزا H1N1

آنفولانزا H1N1 (آنفولانزای خوکی و یا اسپانیایی) جزو مرگ بار‌ترین نوع آنفولانزا می باشد.

  • آنفولانزا H3N2

آنفولانزا H3N2 جهش یافته ی آنفولانزای قبلی می باشد که می تواند به غیر از انسان ها، حیوانات، پرندگان و کلیه پستانداران را آلوده کند.

  • آنفولانزای H5N1

آنفولانزای H5N1 (آنفولانزای پرندگان) در ابتدا فقط در بین پرندگان وحشی شیوع پیدا کرده ولی بعد از آن به پرندگان اهلی سرایت کرده و در آخر انسان‌ ها هم به این نوع از آنفولانزا مبتلا شدند.

آنفولانزا نوع B

آنفولانزا نوع B فقط در بین انسان‌ ها مشاهده می شود و شدت و قدرت این مدل از آنفولانزا نوع A کمتر می باشد. دسته بندی خاصی برای این مدل وجود ندارد.

آنفولانزا نوع C

آنفولانزا نوع C به عنوان ضعیف‌ ترین نوع آنفولانزا می باشد که بیشتر انسان ها به این نوع مبتلا می شوند و تحت عنوان سرماخوردگی ساده ویروسی از آن یاد می شود. افراد مبتلا به این نوع معمولاً بعد از گذشت چند روز و به سادگی بهبود پیدا می‌ کنند.

آنفولانزا نوع D

آنفولانزا نوع D معمولاً بر دام‌ ها اثر می‌ گذارند.

شرایط مورد نیاز برای انجام تست آنفولانزا چیست؟

قبل از انجام تست آنفولانزا نیاز نیست شرایط و یا آمادگی خاصی (ناشتا) باشید.

آزمایش آنفولانزا چگونه انجام می شود؟

تست سواب برای انجام این تست از یک سواب مخصوص برای نمونه برداری از بینی یا گلوی شما استفاده می شود.
آسپیراسیون یا شستشوی بینی

برای انجام این تست نیاز است تا محلول نمکی را در بینی بیمار قرار دهید و از مکش ملایم جهت خارج کردن آن استفاده شود. آزمایشات خانگی برای آزمایش آنفولانزا وجود دارد. دو نوع تست خانگی برای این کار وجود دارد.

  • تست های سریع در منزل انجام می شود و برای انجام آزمایش نیاز است تا از سواب برای نمونه برداری از بینی استفاده شود. نتایج این تست در کمتر از نیم ساعت آماده می شود.
  • تست‌ های آزمایشگاهی آنفولانزا نمونه معمولاً سواب بینی یا نمونه بزاق است. در این تست ها ممکن است چند روز طول بکشد تا نتایج مشخص شود.

تفسیر تست آنفولانزا 

نتیجه Positive نتیجه مثبت بدین معنیست که ذرات ویروس آنفولانزا در نمونه یافت شده است و شما مبتلا به آنفولانزا می باشید.
نتیجه Negative نتیجه منفی بدین معنیست که ویروس آنفولانزا در نمونه وجود ندارد.
نتیجه Invalid نتیجه نامعتبر بدین معنیست که یک خطا در آزمایش رخ داده است.

روش‌ های تشخیص آنفولانزا به چه صورتی می باشد؟

اظهارات بیمار

در بیشتر موارد افراد برخی علائم مانند درد را به سرعت در بدن خود تشخیص می‌ دهند. 

معاینه بالینی

بعد از این که بیمار در مورد علائمی که دارد اطلاعاتی را در اختیار پزشک قرار داد پزشک با انجام معاینه به بررسی تخصصی تر می پردازد. معاینه حفره‌ های گوش، انتهای گلو، گوش دادن به صدای ریه‌ ها، سنجیدن دمای بدن بیمار و بسیاری کارهای دیگر در تشخیص بهتر بیماری‌ ها به پزشکان کمک خواهند کرد.

تست‌ آزمایشگاهی

پزشکان بعد از انجام بررسی های مورد نیاز ممکن است برای بیمار انجام تست‌ های آنفولانزا را تجویز کنند.

تفاوت آنفولانزا و کرونا در چیست؟

آنفولانزا و کرونا جزو بیماری‌ های مسری سیستم تنفسی محسوب می شوند ولی هر دوی آن ها از نظر محل عفونت‌ زایی در سیستم تنفسی و علائمی را به وجود می آورند که تفاوت هایی را به نسبت یک دیگر دارند. تفاوتی که در بین این دو ویروس وجود دارد مربوط به این مسئله است که احتمال ابتلا به کروناویروس به گونه ای می باشد که در کوتاه ترین زمان افراد مبتلا می شوند. یکی دیگر از تفاوت‌ های این دو ویروس شدیدتر بودن علائم تنفسی کرونا ویروس نسبت به آنفولانزا در برخی افراد است. آن دسته از افرادی که مبتلا به کرونا ویروس هستند معمولا علائم کووید 19 را با تاخیر چند روزه نشان می دهند ولی در مورد ویروس آنفوانزا باید بگوییم که علائم آن زودتر و در مدت کوتاه تری خود را نشان می دهد. دوره ی مربوط به انتقال آن نیز کوتاه‌ تر می باشد. نکته مهم این است که نمی توان با توجه به علام کرونا را از آنفولانزا تشخیص داد و تشخیص دقیق نوع بیماری مستلزم انجام آزمایش است.

روش های غیر اختصاصی که برای غربالگری آنفولانزا

آزمایش CBC در منزل

آزمایش CBC (شمارش سلول های خونی) می باشد و انجام این تست برای تشخیص مشکلاتی مانند عفونت و کم خونی، مشکلات انعقادی و... برای افراد تجویز می شود. آن دسته از در افرادی که در حالت کلی به یک عفونت ویروسی مبتلا هستند، مقادیر لنفوسیت های آن ها کاهش پیدا می کند که می تواند نشانه ای از ابتلا به بیماری باشد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این که آزمایش cbc چیست؟ مقاله ی مرتبط با آن را مطالعه کنید.)

آزمایش CRP در منزل

آزمایش CRP (پروتئین واکنشی C انسانی) یک پروتئین پنج پار حلقوی می باشد که به خاطر مشکلاتی مانند التهاب، توسط کبد ساخته شده و بعد از گذشت چندین ساعت و در پی آسیب بافتی، شروع عفونت و دیگر علل التهاب به گردش خون آزاد می شود. جواب این آزمایش به صورت کیفی که در افراد مبتلا به ویروس آنفولانزا با یک مثبت یا دو مثبت و حتی در مواردی سه مثبت گزارش می شود یا کمی که با عدد مشخص می شود. 

آزمایش ESR در منزل

با توجه به این که سدیمانتاسیون (سرعت رسوب گلبول قرمز و یا Sed Rate) نوعی آزمایش خون در منزل می باشد که انجام آن کمک می کند تا میزان فعالیت التهابی در خون نشان داده شود. مقادیر بالای ESR نیز به همراه علائم و سایر تست ها می تواند نشانگر ابتلا به آنفولانزا باشد.

بهترین روش درمان آنفولانزا چیست؟

بهترین روشی که برای درمان این بیماری وجود دارد استراحت کافی و نوشیدن فراوان مایعات می باشد. آن دسته از بیمارانی که مبتلا به عفونت شدید آنفولانزا شده‌ اند و یا این که در معرض عوارض جدی ناشی از آن قرار دارند، پزشک معالج ممکن است داروی ضد ویروسی و داروهای تقویتی برای بهبودی بیمار تجویز کند. داروهای ضد ویروسی که امکان تجویز آن ها وجود دارد شامل اوسلتامیویر، زانامیویر، پرامیویر و بالوکساویر می باشد. جهت تزریق هر یک از این داروها می توانید از خدمات تزریقات در منزل استفاده کنید.

ممکن است برای برخی از افراد این سوال پیش بیاید که آنفولانزا چقدر طول می‌ کشد؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که در بیشتر موارد علائم آنفولانزا در روزهای اول ابتلا به ویروس خود را نشان می دهند. در بیشتر موارد بعد از گذشت یک هفته پس از بروز علائم و با استراحت کافی و نوشیدن مایعات وضعیت فرد تقریبا به حالت نرمال نزدیک می‌ شود. مدت زمان سرایت این بیماری از روزهای ابتدایی آن 3 الی 7 روز پس از آن می باشد. 

کدام افراد باید تست آنفولانزا انجام دهند؟

با توجه به این که ویروس آنفولانزا امکان انتقال از طریق سرفه و عطسه وجود دارد در مواردی که شیوع آنفولانزا به حد هشدار رسیده باشد می تواند تمام افراد را درگیر کند. آسیب‌ پذیرترین افراد در برابر آنفولانزا شامل سالمندان، کودکان و افراد دارای بیماری‌ های زمینه‌ ای و مزمن هستند. نتیجه آزمایش آنفولانزا می‌ تواند به تجویز داروهای موثرتر و مراقبت‌ های مرتبط‌ تر کمک کند.

هزینه تست آنفولانزا چگونه محاسبه می شود؟

با توجه به این که علائم مربوط به آنفولانزا و کرونا مشابه به هم می باشد در بیشتر موارد جهت تشخیص دقیق، تست آنفولانزا برای بیمار تجویز می شود. هزینه ی مربوط به انجام این تست هم با توجه به روشی که برای انجام در نظر گرفته شده است تعیین می شود. جهت استعلام قیمت می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید