اگر مشکلاتی مانند آرتروز، کشیدگی های عضلانی لگن، کشاله ران، عضله همسترینگ و عضلات چهارسر ران، بورسیت و... را تجربه می کنید در این موارد بهتر است برای بهبود پیدا کردن مشکلات به وجود آمده از فیزیوتراپی لگن می توانید استفاده کنید. فیزیوتراپی عضلات کف لگن بر روی ماهیچه ها، مفاصل، بافت های رابط و اعصاب لگن، پشت و باسن تاثیر می گذارد.
انجام فیزیوتراپی کف لگن به شما کمک می کند تا بتوانید مشکلات مربوط به مشکلات مثانه، یبوست، جداشدگی عضله راست شکمی، افتادگی مثانه، درد هنگام نزدیکی، درد مچ پا، بارداری را کمتر کنید.
فیزیوتراپی لگن
لگن به عنوان یکی از اعضای مهم استخوان بندی بدن افراد می باشد که در صورتی که در این ناحیه احساس درد داشته باشید ممکن است نتوانید به انجام برخی از فعالیت های روزمره خود بپردازید. به طور کلی باید بگوییم که لگن از به هم پیوستن چند استخوان تشکیل شده که در بین تنه و پاهای انسان قرار دارد. از مهم ترین استخوان های تشکیل دهنده ی لگن هم می توان به دنبالچه، خواجی و بینام اشاره کرد. هر زمان که شما در این ناحیه احساس درد داشته باشید این درد می تواند به خاطر وجود وزن سنگین بر روی آن در هنگام نشستن باشد. مفاصل تشکیل دهنده ی لگن شامل دو مفصل ران، دو مفصل خاجی خاصره ای و مفصل التصاق شرمگاهی می باشد.
افرادی که نیاز به انجام فیزیوتراپی لگن دارند، کدامند؟
- افرادی که دچار شکستگی و در رفتگی لگن شده اند.
- افرادی که دچار سختی و سفتی و خشکی و اسپاسم های عضلانی لگن شده اند.
- افرادی که در ناحیه ی ران و مچ پا دچار درد هستند.
- دچار آسیب های کمر و دردهای کمر هستند.
- معلولینی که بر روی تخت و در بستر بیماری هستند.
- افرادی که دچار بی ثباتی در مفصل لگن و یا نیمه در رفتگی می باشند.
- افرادی که دچار عفونت و التهاب های لگنی هستند.
- افرادی که دچار ناراحتی و آسیب عصب سیاتیک شده اند.
- افرادی که جراحی های مخصوص و مرتبط به لگن انجام داده اند.
- بانوان بارداری که لگن ضعیفی دارند.
- افرادی که دچار یبوست های شدید و یا افتادگی های مثانه می باشند.
- افرادی که دچار بورسیت مفصل لگن هستند.
مشکلات و اختلالات که با انجام تمرینات فیزیوتراپی کمک می کند تا بیمار بهبود پیدا کند شامل موارد زیر می باشد.
- کمک به درمان تکرر ادرار
- کمک به درمان افتادگی احشاء لگنی
- کمک به درمان اختلالات مفصلی
- کمک به درمان عدم تعادل و هماهنگی عضلانی
- کمک به درمان برخی از بیماری های عصبی
- کمک به برطرف کردن مشکلات نشستن
- کمک به درمان کشیدگی ها و رگ به رگ شدگی های عضلات لگن
- کمک به درمان در رفتگی های مادرزادی
- کمک به درمان سندروم مثانه
- کمک به درمان یبوست
- کمک به درمان بی اختیاری هایی مانند ادرار، گاز و مدفوع
- کمک به درمان درگیری مفصل ساکروایلیاک و ستون فقرات و... در دوران قبل و بعد زایمان
جهت ثبت درخواست برای استفاده از خدمات فیزیوتراپی در منزل کرج و استعلام هزینه فیزیوتراپی کف لگن کافیست با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
فیزیوتراپی لگن چگونه انجام میشود؟
یکی از سوالاتی که ممکن است برای افراد به وجود بیاید این است که فیزیوتراپی کف لگن چگونه است؟
-
ارزیابی اولیه ی بیمار
زمانی که در اولین جلسه فیزیوتراپیست به منزل شما اعزام می شود نسبت به ارزیابی اولیه شما اقدام خواهد کرد. در جلسه ی اول معاینات اولیه بر روی بیمار انجام شده و تعداد جلسات لازم برای فیزیوتراپی مشخص خواهد شد.
-
بررسی نحوه ی راه رفتن بیمار
در گام بعدی فیزیوتراپیست نوع راه رفتن بیمار را بررسی خواهد کرد. بعد از انجام این مرحله در صورت صحیح نبودن راه رفتن فرد تمرینات ویژه ای برای بیمار در نظر گرفته خواهد شد.
-
بررسی نواحی درد در ران های بیمار
فیزیوتراپیست با لمس نواحی مختلف ران بیمار، سعی در شناسایی نقاط درد در فرد داشته و توصیه ها و تمرینات لازم را برای بهبودی بیمار انجام می دهد.
-
بررسی دامنه ی حرکتی فرد
از مهم ترین بخش های فیزیوتراپی لگن همانند فیزیوتراپی دست در منزل و فیزیوتراپی پا در منزل مربوط به بررسی دامنه ی حرکتی فرد است.
-
ارائه ی تمرینات حرکتی برای بیمار توسط فیزیوتراپیست
بعد از انجام تمرینات فیزیوتراپی لگن در منزل توسط فیزیوتراپیست و یا در حین درمان، فیزیوتراپیست تمریناتی را برای بیمار در نظر خواهد گرفت. تمریناتی که ممکن است برای بیمار در نظر گرفته شود شامل بالا رفتن از پله ها، صعود به ارتفاع و یا دویدن می باشد.
حرکات فیزیوتراپی لگن
گرما درمانی
هدف از انجام این روش این است که فرد متخصص از طریق کیسه های گرم حرارتی تمام سعی و تلاش خود را به کار می گیرد تا بتوانید درد ناحیه ی کف لگن را بهبود ببخشد. استفاده از کیسه یا پد گرم برای مدت زمان 15 تا 20 دقیقه در حالتی برای بیمار انجام خواهد شد که بیمار دراز کشیده و یک بالش زیر هر دو زانو دارد.
آرام سازی تمام نقاط بدن
هدف از انجام این روش شل کردن تدریجی عضلات مختلف از صورت و گردن گرفته تا کف پاها می باشد. انجام تمرینات یوگا می تواند تاثیر بسیار زیادی در کاهش درد داشته باشد.
انجام تمرینات کششی
انجام تمرینات کششی توسط فیزیوتراپیست به مرور زمان شروع می شود و در طول درمان شدت تمرینات افزایش پیدا خواهد کرد. انجام این تمرینات به بهبود وضعیت قدرت عضلات و ماهیچه های کف لگن کمک خواهد کرد.
اصلاح وضعیت نشستن و برخاستن
انجام تمرینات فیزیوتراپی در منزل باید به گونه ای باشد که به بیمار نحوه ی صحیح نشستن و برخاستن را یاد دهد.
استفاده از تکنیک های ماساژ
فیزیوتراپیستی که قرار است به شما تمرین دهد به خوبی می داند که حساسیت و دردناکی در هر نقطه را چگونه با لمس فیزیکی و ماساژ درمان کند. انجام درست این کار به تقویت تدریجی عضلات کف لگن نیز کمک خواهند کرد. انجام این تکنیک ها با توجه به سن و شرایط فیزیکی بیمار انجام خواهد شد.
فیزیوتراپی لگن برای یبوست
با توجه به این که یکی از اهداف اصلی انجام تمرینات فیزیوتراپی لگن در منزل مربوط به مدیریت مشکلات مربوط به مثانه و روده می باشد که به خاطر کشیدگی عضلات کف لگن رخ می دهد. یکی از رایج ترین این مشکلات یبوست می باشد. افرادی که دفع آن ها با درد خونریزی همراه است و نمی توانند به طور کامل دفع داشته باشند می توانند از طریق فیزیوتراپی لگن در منزل برطرف شود.
بعد از این که پزشک معالج بررسی مورد نیاز را انجام داد بر اساس مشکلات بیمار تنظیم می شود که برنامه ی مربوط به تمرینات ورزشی بیمار به چه صورتی می باشد. این برنامه شامل تمرینات ورزشی، اصلاح رژیم غذایی و تحرک، تنظیم فعالیت های روزانه، مصرف آب، تمرینات آرام سازی جهت کاهش سفتی عضلات می باشد.
فیزیوتراپی لگن شکسته در منزل
شکستگی لگن یکی از مشکلاتی می باشد که می تواند در اثر اختلال در ساختارهای استخوانی لگن به وجود بیاید. این مشکل می تواند به خاطر ضربات جزئی و یا شدید رخ دهد. بهبود شکستگی لگن ممکن است شامل جراحی، استراحت و عدم حرکت طولانی مدت باشد.
ورزشکاران باید از همه ی فعالیت های ورزشی تا زمانی که احساس درد در این ناحیه دارید خودداری کنید. طول دوران درمان برای این مشکل ممکن است هفته ها تا ماه ها طول بکشد. فیزیوتراپیست ها انجام تمرینات زیر می توانند به بهبود شکستگی لگن کمک کنند.
- بازیابی حرکت
- بهبود تعادل
- بهبود انعطاف پذیری
- انجام تمرینات حرکتی باسن، ستون فقرات و ساق پا
- برنامه ریزی برای انجام تمرینات قدرتی
سوالات متداول
فیزیوتراپی لگن چگونه انجام میشود؟
- ارزیابی اولیه ی بیمار
- بررسی نحوه ی راه رفتن بیمار
- بررسی نواحی درد در ران های بیمار
- بررسی دامنه ی حرکتی فرد
- ارائه ی تمرینات حرکتی برای بیمار توسط فیزیوتراپیست
در چه صورتی نیاز است فیزیوتراپی لگن برای یبوست انجام شود؟
با توجه به این که یکی از اهداف اصلی انجام تمرینات فیزیوتراپی لگن در منزل مربوط به مدیریت مشکلات مربوط به مثانه و روده می باشد که به خاطر کشیدگی عضلات کف لگن رخ می دهد. یکی از رایج ترین این مشکلات یبوست می باشد. افرادی که دفع آن ها با درد خونریزی همراه است و نمی توانند به طور کامل دفع داشته باشند می توانند از طریق فیزیوتراپی لگن در منزل برطرف شود.
بعد از این که پزشک معالج بررسی مورد نیاز را انجام داد بر اساس مشکلات بیمار تنظیم می شود که برنامه ی مربوط به تمرینات ورزشی بیمار به چه صورتی می باشد.
حرکات فیزیوتراپی لگن شامل چه مواردی می باشد؟
- گرما درمانی
- آرام سازی تمام نقاط بدن
- انجام تمرینات کششی
- اصلاح وضعیت نشستن و برخاستن
- استفاده از تکنیک های ماساژ