پالس تراپی یکی از روش های درمانی است، که با استفاده از امواج الکتریکی با فرکانس بالا برای تحریک عضلات و بازسازی بافت های بدن انجام می شود. این روش به طور کلی توسط پزشکان و متخصصان توصیه می شود و باید تحت نظر یک پزشک یا متخصص درمان فیزیکی انجام شود. ولی در صورتی که پزشک شما توصیه کرده است که پالس تراپی را در منزل انجام دهید، شما می توانید از دستگاه های پالس تراپی خانگی استفاده کنید که در بازار موجود هستند. این دستگاه ها عموماً بسیار ساده و آسان در استفاده هستند و می توانید با مطالعه دستورالعمل های استفاده، آن ها را به طور صحیح و بهینه استفاده کنید. قبل از استفاده از دستگاه پالس تراپی خانگی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید، که استفاده از آن در شرایط شما مناسب است و می تواند برای شما مفید باشد. همچنین، پیش از استفاده باید دستورالعمل های مربوط به استفاده از دستگاه را به دقت مطالعه کنید و از نکات ایمنی و احتیاط های لازم رعایت کنید.
بیماری ام اس چیست؟
مولتیپل اسکلروزیس (بیماری ام اس) یک بیماری خود ایمنی محسوب می شود، که در این بیماری بدن بیمار حمله به خود را به مبارزه با دشمن خارجی ترجیح می دهد. همین مسئله باعث می شود، تا پیام هایی غیرطبیعی از سیستم ایمنی بدن به سمت سیستم عصبی مرکزی منتقل شوند. سیستم عصبی مرکزی که در واقع مغز، نخاع و اعصاب بینایی می باشد، و به آن CNS گفته می شود. انتقال این پیام های غیرطبیعی منجر به آسیب به میلین، رشته های عصبی و سلول های خاصی که میلین را می سازند می شود. زمانی که افراد مبتلا به این بیماری دچار حمله حاد بیماری و بروز علائم بیماری جهت کنترل بیماری، کاهش عوارض و بهبود بیمار از روش هایی مانند تزریق کورتون برای درمان استفاده می کنند. به دوره ی تزریق کورتون که معمولاً یک دوره 3 تا 5 روزه دارد، را انجام پالس تراپی گفته می شود. پس هر زمان که بیمار دچار حمله شود، برای انجام پالس تراپی از تزریق داروهایی کورتون (پردنیزولون و یا سولمدرول) استفاده می شود. در مورد دوز تزریقی دارو هم باید بگوییم، که با توجه به تجویز پزشک این موضوع مشخص می شود، ولی به طور معمول دوزهای 500 میلی گرم و یا 1000 میلی گرم برای تزریق انتخاب می شوند. برای تزریق این دارو با سرم به زمانی 3 تا 6 ساعت نیاز است. هم چنین در صورتی که قرار باشد، دوزهای بالاتر را تزریق کنید، به زمان بیشتری نیاز خواهید داشت. تزریق این دارو سبب کاهش التهاب، کاهش عوارض بیماری و بهبود بیمار می شود.
جهت استفاده از خدمات تزریقات در منزل کرج با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
پالس تراپی کورتون چیست؟
هدف از پالس تراپی این است، که به درمان بیماران ام اس با تزریق داروی کورتون (متیل پردنیزولون) کمک کنیم. تزریق این دارو تنها در مواردی پیشنهاد می شود، که بیماران دچار حمله شوند. در پالس تراپی، فعالیت سیستم ایمنی بدن و التهاب کم می شود و بهبود علائم سریع تر انجام می شود. کورتونی که قرار است، به بیمار تجویز شود، دارویی شیمیایی است که مشابه هورمون های انسانی ساخته شده است که مصرف آن سبب کاهش التهاب های بدن می شود و سبب کاهش فعالیت سیستم ایمنی و کاهش التهاب می شود.
پالس تراپی در منزل
در بیماران ام اس برای این که از حمله و شوک در بدن بیماران جلوگیری شود، از داروی کورتون تزریقی تحت عنوان متیل پردنیزولون استفاده می شود. تجویز این دارو توسط متخصص مغز و اعصاب انجام می شود، و مدت زمان دریافت آن هم 3 تا 5 روز می باشد. (ویزیت متخصص مغز و اعصاب در منزل کرج)
انجام پالس تراپی سبب کاهش فعالیت سیستم ایمنی، کاهش التهاب در محل پالک ها می شود. تزریق کورتون هم مانند دیگر داروها دارای عوارض می باشد، ولی بهتر است، بین فواید و عوارض آن، مزایای آن را در نظر بگیرید. تزریق متیل پردنیزولون در سرم و تحت مانیتورینگ قلبی جهت جلوگیری از افزایش ضربان قلب، فشار خون و... انجام خواهد شد.
پیش از انجام پالس تراپی متيل پردنيزولون
در صورتی که درگیر هر یک از مواردی هستید، که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم، هستید، این موضوع را به اطلاع پزشک و یا پرستار برسانید.
- اگر سابقه ی فشار خون بالا، حمله ی قلبی، مشکل قلب و عروق، اختلالات کبدی، دیابت، فشار بالای چشم
- بیماری گلوکوم
- بیماری صرع، زخم گوارشی و بیماری التهاب روده
- اگر به تازگی واکسیناسیون انجام دادید، و یا قصد انجام آن را دارید.
- مبتلا بودن به انواع عفونت مسری (آبله مرغان، سرخک و زونا)
- اگر سابقه انسداد عروقی و لخته ی خون در عروق را دارید.
- حساسیت دارویی و یا درد عضلانی بعد از مصرف داروهای کورتیکواستروئیدی مانند دگزامتازون، بتامتازون و... (تزریق آمپول بتامتازون در منزل)
- آماده کردن لیستی از تمام داروهای مصرفی بیمار
پالس تراپی چگونه انجام میشود؟
پیش از انجام پالس تراپی گرفتن عکس قفسه سینه، نوار قلب، چک کردن علائم حیاتی مانند ضربان قلب و فشار خون، انجام آزمایش خون و ادرار، آزمون پوستی توبرکولین PPD نیاز است، و در صورتی که مبتلا به عفونت های قبلی باشید، پالس تراپی می تواند آن را تشدید کند به همین خاطر توصیه می کنیم، آزمایشات ذکر شده را قبل از شروع دوره انجام دهید.
شما می توانید برای انجام آزمایش های مورد نیاز برای پالس تراپی از خدمات در نظر گرفته شده در این زمینه استفاده کنید.
حال ممکن است، برای برخی از افراد این سوال پیش بیاید، که پالس تراپی چگونه انجام میشود؟
برای پاسخ به این سوال باید بگوییم، که پالس تراپی یک روش درمانی غیر تهاجمی است که با استفاده از میدانهای الکترومغناطیسی نوسانی، برای تسریع فرآیند بهبودی و درمان برخی بیماری ها استفاده می شود. برای انجام پالس تراپی، بیمار به صورت بی حرکت روی یک تخت یا صندلی دراز می کشد. سپس یک دستگاه PEMF به بیمار وصل می شود و میدان های الکترومغناطیسی پالسی را به بدن ارسال می کند. این میدان های الکترومغناطیسی، شدت و فرکانس مختلفی دارند و برای هر بیمار به صورت سفارشی تنظیم می شوند. مدت زمان درمان با PEMF به عوامل مختلفی مانند نوع بیماری، شدت آن و موقعیت بیماری بستگی دارد. برای بیماری های مختلف مانند التهابات، دردهای عضلانی و استخوانی، صدمات بافتی، تروما و غیره، PEMF می تواند موثر باشد. مهمترین مزیت این روش درمانی این است که مشکلات کمتری نسبت به روش های درمانی تهاجمی دارد و باعث بروز عوارض کمتری می شود. همچنین این روش درمانی به دلیل استفاده از میدان های الکترومغناطیسی، قابلیت نفوذ به بافت های عمیق تر بدن را داراست که می تواند باعث تسهیل و تسریع فرآیند بهبودی شود.
نکات مهم و عوارض شایع پالس تراپی
- کنترل و چک کردن سطح سدیم، پتاسیم و قندخون در دوران پالس تراپی ضروری و لازم است.
- نکته ی مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، این است، که افزایش وزن ناشی از تجمع مایع در بدن، توزین روزانه وزن در حین پالس تراپی انجام می شود.
- در صورتی که احساس تپش قلب، گر گرفتگی، سوءهاضمه، بی قراری، بی خوابی و احساس مزه تلخ یا مزه فلز در دهان دارید، این علائم از شایع ترین عوارض پالس تراپی می باشد.
- در صورتی که برای درمان بیمار از وارفارین استفاده شود، و شاهد تغییرات پوستی باشید، هم از دیگر عوارض کورتون محسوب می شود.
- بین بروز، شدت عوارض جانبی پالس تراپی متیل پردنیزولون، تعداد دفعات پالس تراپی و دوز کلی متیل پردنیزولون وجود دارد.
- بعد از اتمام دوره ی پایان پالس تراپی یک دوره یک تا دو هفته ای قرص پردنیزولون برای شما تجویز می شود، که به تدریج دوز دارو کاهش یافته و در نهایت قطع می شود.
برای کاهش عوارض پالس تراپی به نکات مهمی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم، توجه داشته باشید.
با توجه به این که مصرف کورتون می تواند باعث پوکى استخوان، افزایش چربى خون، قند خون و همچنین افزایش فشار خون شود، به همین خاطر پیشنهاد می شود:
- مصرف کلسیم (به میزان 1000 تا 1500 میلى گرم در روز)
- مصرف ویتامین D در صورت تجویز پزشک
- انجام فعالیت های ورزشی به صورت منظم (پیاده روى)
- داشتن رژیم غذائى کم نمک
- مصرف داروهاى ضد پوکى استخوان در صورت تجویز پزشک معالج
- داشتن رژیم غذائى کم چرب و کم نمک
- زردچوبه، زعفران، دارچین، سیاه دانه و کنجد از جمله ادویه جات مفید هستند.
- از مصرف لبنیات پرچرب، غذاهای کنسروی، میان وعده های آماده و شیرینی، چربیهای ناسالم، گوشت قرمز، غذاهای
مراقبتهای بعد از پالس تراپی
پس از انجام پالس تراپی، باید به مراقبت های بعد از درمان توجه شود تا بتوان بهترین نتیجه را از این روش درمانی به دست آورد. مراقبت های بعد از پالس تراپی شامل موارد زیر می شود.
- آرامش: پس از انجام پالس تراپی، باید به بیمار فرصت داده شود تا استراحت کند. بعد از درمان، از بیمار خواسته می شود تا از تمرینات سنگین و فعالیت های جسمانی خودداری کند و برای چند ساعت بعد از درمان، آرامش کامل داشته باشد.
- مصرف مایعات: باید به بیمار توصیه شود که پس از انجام پالس تراپی، مقدار بیشتری از مایعات را مصرف کند تا باعث جلوگیری از خشکی دهان و ناراحتی های دیگر گردد.
- رعایت تغذیه: بیماران باید به تغذیه سالم و متعادل توجه کنند. برخی از غذاها و نوشیدنی ها ممکن است باعث تشدید درد و التهاب شود، بنابراین باید از مصرف آنها خودداری کرد.
- پایبندی به دستورالعمل درمان: باید به بیماران یادآوری شود که باید دستورالعمل درمان را دقیقاً پیروی کنند و به توصیه های پزشک خود رعایت کنند.
- اطلاع رسانی به پزشک: اگر بعد از انجام پالس تراپی علائم ناگواری ایجاد شود، باید به پزشک خود اطلاع دهید.
سلام، تیم پشتیبانی سایت در این مورد اطلاعاتی ندارد برای کسب اطلاعات در این مورد با شماره 09129611307 تماس بگیرید.