آمپول پنی سیلین چیست؟
آمپول پنی سیلین نوعی آنتی بیوتیک می باشد، که می تواند منجر به ایجاد واکنش حساسیتی شدید (شوک آلرژیک) شود. پس با توجه به این موضوع نیاز است، که این آمپول در مراکز درمانی و یا در منزل توسط پرستاران و یا پزشک متخصص انجام می شود. نکته ی مهمی که حتماً افراد باید به آن توجه داشته باشند، این است، که قبل از تزریق آن نیاز است، که تست پوستی انجام شود، تا در صورت بروز حساسیت از تزریق آن خودداری شود. برای این که از بروز واکنش آنافیلاکسی هنگام تزریق پنی سیلین که می تواند کشنده باشد، پیشنهاد می کنیم، عدم حساسیت سریع بیمار به دارو تست شود.
در مورد تزریق پنی سیلین در منزل بیشتر بدانید.
تزریق پنی سیلین برای بهبود پیدا کردن عفونت های باکتریایی بدن توسط پزشک معالج تجویز می شود. همان طور که قبلاً هم به این مورد اشاره کردیم، پنی سیلین ها گروهی از داروهای آنتی بیوتیک محسوب می شوند، که می توانند در برابر ارگانیسم های آسیب پذیر مخصوصاً باکتری های گرم مثبت مورد استفاده قرار بگیرند. هم چنین باید بگوییم، که پنی سیلین ها اولین گروه از دسته آنتی بیوتیک های بتالاکتام محسوب می شوند. شما می توانید با توجه به نظر پزشک معالج آن را به صورت دارو و یا تزریقی دریافت کنید، و با توجه به مقدار ماده موثره به کار رفته در آن و ترکیبش با مواد دیگر در انواع و اشکال مختلفی وجود دارد.
جهت استفاده از خدمات تزریقات در منزل کرج با سلامت نوین تماس بگیرید.
تزریق پنیسیلین برای درمان بیماری های عفونی زیر تزریق می شوند.
- استرپتوکوک (پنوموکک های حساس)
- مننگوکوک
- باسیل های گرم مثبت حساس (کلوستریدیا، اکتینومایسس)
- اسپیروکت
- انواع استافیلوککی که به تولید بتالاکتاماز کمک نمی کنند.
- بیهوازی ها به غیر از انواع تولید کننده بتالاکتاماز
چه زمانی تزریق پنیسیلین در منزل برای افراد انجام می شود؟
با توجه به این که پنی سیلین در برابر عفونت های دارای میکروب های حساس مورد استفاده قرار می گیرد. می توان گفت، برای کمک به بهبود پیدا کردن موارد زیر تجویز خواهد شد.
- التهاب لوزه ها
- التهاب دیواره داخلی قلب
- عفونت های دستگاه ادراری عفونت های مجاری صفراوی
- التهاب استخوان
- تب روماتیسمی سیفلیس سوزاک
- عفونت گوش میانی
- التهاب سینوس ها
- برونشیت التهاب ریه ها
- مخملک التهاب مننژها
- لیستریوز حصبه و پاراتیفوئید اسهال خونی باکتریایی
- مسمومیت خون
تزریق پنیسیلین در منزل کرج
اگر جزو افرادی هستید، که به دلیل بیماری، ناتوانی و سایر مشکلات نمی توانید برای انجام انواع تزریقات از منزل خود خارج شوید، کافیست، از خدمات درمانی که در منزل ارائه می شود، استفاده کنید. برای ثبت درخواست خود می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس گرفته، و بعد از ثبت درخواست خود از خدمات تزریق آمپول در منزل استفاده کنید.
دوز تزریق پنی سیلین در منزل
بیماری | دوز تزریقی |
عفونت های حساس خفیف تا متوسط |
مقدار 500-125 میلی گرم (800000-200000 واحد) نحوه مصرف: هر 6 ساعت
مقدار mg/kg/day 5/62-15 (واحد 90000-25000) در مقادیر منقسم نحوه مصرف: هر 8-6 ساعت |
ژنژیویت نکروزه اولسراتیو |
mg 500 خوراکی نحوه مصرف: هر 8-6 ساعت |
پیشگیری از عفونت های پنوموکوکی |
mg 250 خوراکی نحوه مصرف: دو بار در روز
mg 125 خوراکی نحوه مصرف: دو بار در روز |
پیشگیری از تب روماتیسمی یا عود کرده |
mg 250-125 نحوه مصرف: دو بار در روز |
مواجهه (یا احتمال مواجهه ) با باسیلوس آنتراسیس |
mg/kg 5/7 خوراکی نحوه مصرف: هر 6 ساعت
mg/kg/day 50 خوراکی به صورت منقسم نحوه مصرف: هر 6 ساعت |
بهترین روش تست تزریق پنی سیلین کدام است؟
بهترین روش برای این که مشخص شود، به پنی سیلین حساسیت دارید، یا نه تست خراش پوستی می باشد. برای انجام این تست کافیست، اول خراش های ظریفی بر روی پوست ایجاد شود. بعد از ایجاد خراش باید مقداری از ماده مورد بررسی (مثلا پنی سیلین) را روی خراش ایجاد شده قرار داده شود. شخصی که حتی برای یک بار به پنی سیلین حساسیت نشان داده باشد، نباید این دارو را تزریق کند، و نباید حتی تست آن را انجام دهد.
پنی سیلین چگونه به درمان بیمار کمک می کند؟
پنی سیلین متعلق به گروه آنتی بیوتیک های بتالاکتام است، و تمام نمایندگان این گروه دارای یک حلقه به اصطلاح بتالاکتام در ساختار شیمیایی خود هستند. با انجام این کار، آنزیم باکتریایی (D-آلانین ترانس پپتیداز) را که برای ساخت دیواره سلولی باکتری لازم است، مهار می کنند. در نتیجه، با ادامه تقسیم سلولی باکتری، دیواره سلولی ناپایدار می شود، و پاره می شود، و باکتری می میرد. بنابراین اثر پنی سیلین (یعنی اثر تمام آنتی بیوتیک های بتالاکتام) بر پاتوژن های تقسیم کننده باکتری کش است. (باکتری کش)
پنی سیلین در باکتری هایی که در حال حاضر به طور کامل رشد کرده اند، یعنی در آن ها دیگر تقسیم سلولی انجام نمی شود، بی اثر است. این باکتری ها توسط سیستم ایمنی خنثی می شوند. پنی سیلین در درجه اول در برابر باکتری های گرم مثبت (مانند استرپتوکوک) و برخی از باکتری های گرم منفی (مانند مننگوکوک) موثر است. گرم رنگی است، که در بررسی میکروسکوپی باکتری ها استفاده می شود. بسته به اینکه باکتری مورد بررسی رنگ (گرم مثبت) را می پذیرد، یا نه (گرم منفی)، پزشک یک آنتی بیوتیک درمانی مناسب را آغاز می کند. نحوه ی استفاده از پنی سیلین به چه صورتی می باشد؟
پنی سیلین ها معمولاً از راه خوراکی (مانند قرص های پنی سیلین) یا مستقیماً در ورید (داخل وریدی) (به صورت تزریقی یا IV) مصرف می شوند. برخی از آماده سازی ها (دپوپنی سیلین ها) به عضله تزریق می شود. فرآورده های خوراکی حاوی پنی سیلین های مقاوم به اسید مانند آزیدوسیلین یا پنی سیلین V هستند، که توسط اسید معده تجزیه نمی شوند. از طرف دیگر، پنی سیلین های غیرمقاوم به اسید مانند پنی سیلین G باید با دور زدن معده (به صورت تزریقی) تجویز شوند، تا بتوانند اثر خود را (مثلاً به عنوان دم کرده) ایجاد کنند. دوز بستگی به ماده فعال، نوع بیماری و ویژگی های فردی بیمار (قد، وزن و غیره) دارد. توسط پزشک تعیین می شود، و مهم است، که به آن پایبند باشید.
عوارض تزریق پنی سیلین
پنی سیلین ها معمولاً به خوبی تحمل می شوند. با این حال، آن ها هیچ تمایزی بین باکتری های پاتوژن های مهاجم و باکتری های خوب در روده (فلور روده) که از جمله موارد دیگر برای هضم مهم هستند، قائل نمی شوند. بر این اساس، تهوع، استفراغ و اسهال از عوارض احتمالی پنی سیلین هستند. سایر عوارض نامطلوبی که ممکن است، رخ دهد، سرگیجه، حالات گیجی و اختلالات بینایی و شنوایی است.
حساسیت به پنی سیلین
پنی سیلین ها می توانند باعث واکنش های آلرژیک شوند. تصور می شود، که این اتفاق در 0.5 تا 2 درصد از درمان ها رخ می دهد. آلرژی به پنی سیلین می تواند خود را به طرق مختلف نشان دهد. علائم شامل قرمزی یا تورم پوست تا شوک آنافیلاکتیک است، که می تواند در عرض چند دقیقه منجر به مرگ شود. علائم شوک آنافیلاکتیک شامل تنگی نفس، سوزش یا خارش در گلو، گرگرفتگی و افت فشار خون است. به اصطلاح شبه آلرژی باید از آلرژی به پنی سیلین متمایز شود. علائمی در طول درمان رخ می دهد، که مشابه علائم یک واکنش آلرژیک است. (مثلاً قرمزی پوست یا تورم)، اما در واقع عوارض جانبی دارو هستند.
نکات مهم در تزریق پنی سیلین
موارد منع مصرف
در صورت وجود حساسیت بیش از حد به ماده موثره، نباید از پنی سیلین استفاده کرد. علاوه بر این، خطر آلرژی متقاطع باید در مورد حساسیت بیش از حد به پنی سیلین در نظر گرفته شود. همچنین موارد منع مصرف دیگری برای برخی از پنی سیلین ها وجود دارد، که شامل موارد زیر می باشد.
- آموکسی سیلین و آموکسی سیلین، کلاوولانیک اسید در مونونوکلئوز عفونی (تب غده ای) و لوسمی لنفاوی منع مصرف دارند.
- فلوکلوکساسیلین در مونونوکلئوز عفونی (تب غددی)، لوسمی لنفاوی، ایکتروس (یرقان) و اختلال عملکرد کبد پس از تجویز قبلی فلوکلوکساسیلین منع مصرف دارد.
اقدامات لازم در شوک انافیلاکسی نسبت به تزریق پنی سیلین
کارهایی که برای نجات بیمارانی که دچار شوک حساسیتی پس از تزریق پنی سیلین یا دیگر داروهایی که شوک آلرژیک می دهد، وجود دارد، شامل اقدامات اصول احیا می باشد. این مراحل با توجه به شدت آن مجرای تنفسی بیمار را باز می کنند، و اقدام به تنفس مصنوعی به وی می کنند. زمانی که این مشکل به وجود آمده است، اول باید اکسیژن خالص با غلظت بالا را بیمار برسانند، و بعد از آن اقدام به درمان شوک کرد. اگر مصدوم بیهوش نیست، باید او را به حالت طاقباز یا به پهلو خواباند.
چه افرادی نمی توانند تزریق پنی سیلین را انجام دهند؟
افرادی که حتی یک بار به صورت خفیف نسبت به پنی سیلین حساسیت نشان داده اند، به هیچ عنوان نباید از این دارو استفاده کنند، و حتی به هیچ عنوان نباید تست آن را انجام دهند. برای درمان این بیماران از روش های جایگزین استفاده می شود. هم چنین افرادی که قبلاً نسبت به پنی سیلین حساسیت نشان داده اند، به بعضی از داروهای که از نظر ساختاری مشابه به پنی سیلین دارند، هم ممکن است، حساسیت نشان دهد.
خدمات مشابه:
تزریق آمپول پیروکسیکام در منزل