همزمان با بالا رفت سن افراد ممکن است، به خاطر به وجود آمدن مشکلات مختلف، احساس درد در ناحیه ی کمر و یا دیسک کمر داشته باشید. زمانی که این درد در ناحیه ی کمر ایجاد می شود، دیگر نمی توانید به صورت عادی به انجام فعالیت های روزانه خود بپردازید. برای برطرف کردن این مشکل بهترین راه حل انجام تمرینات فیزیوتراپی کمر می باشد. انجام این تمرینات با کمک فیزیوتراپیست به شما کمک خواهد کرد، تا بتوانید دامنه ی حرکتی خود را بهبود ببخشید، و از دیگر نیاز نباشد، برای برطرف کردن مشکل جراحی انجام دهید.
دلایل کمر درد چیست؟
- تنگی ستون فقرات
- بلند کردن وزنه سنگین
- فعالیت های سنگین ناگهانی
- آسیب دیدگی (تصادف، افتادن از ارتفاع، ورزش های حرفه ای و...)
- کمردرد غیر اختصاصی
- درد سیاتیک
- خوابیدن در وضعیت غیر استاندارد
- نشستن و ایستادن غلط
- خم شدن مکرر و طولانی مدت
- کشیده شدن عضلات کمر به خاطر انجام یک حرکت ناگهانی و نامناسب
- گرفتگی عضلات
- آرتروز و ساییدگی مهره ها
- بیرون زدگی دیسک کمر
- شکستگی ستون فقرات
- سرطان ستون فقرات
- افزایش وزن
- بارداری
- ضعف عضلانی عمومی
انواع فیزیوتراپی کمر
درمان دستی برای ستون فقرات
برای انجام این روش کافیست، فیزیوتراپ نیرویی سریع به مفاصل ستون فقرات شما وارد کند، تا بتواند با ایجاد صدای ترک خوردن شود. انجام این روش کمک می کند، تا باعث تسکین درد و بهبود تحرک ستون فقرات شود.
ماساژ
ماساژ کمک به کاهش درد عضلات کمر، گرفتگی کمر، تورم و سفتی کمر می کنند. برای انجام این روش کافیست، از دستگاه های ویژه ای استفاده کنید.
درمان گرم، سرد
منظور از درمان گرم، سرد استفاده از روش گرما و یخ درمانی می باشد. گرما کمک می کند، تا با افزایش گردش خون به کاهش گرفتگی کمر، تسکین درد و افزایش انعطاف پذیری کمر کمک کند. سرما هم با کند کردن گردش خون به کاهش تورم، اسپاسم عضلات و درد کمر کمک می کند.
اولتراسوند
این دستگاه می تواند امواج صوتی را با فرکانس بالا تولید کنند. زمانی که از این امواج برای کاهش درد استفاده می شود، این امواج در اعماق بافت های کمر حرکت می کنند، و منجر به ایجاد گرمای ملایمی می شوند. به کارگیری این روش می تواند به کاهش کمر درد، اسپاسم عضلات و سفت شدن مفاصل کمک کند.
فیزیوتراپی کمر چگونه انجام می شود؟
فیزیوتراپ ها با ارائه ی آموزش های لازم برای انجام تمرینات فیزیوتراپی در منزل به شما کمک می کنند، تا شما بتوانید به بهبود پیدا کردن عضلات گردن خود کمک کنید. تمریناتی که شما انجام می دهید، به کاهش فشار بر عصب کمر و کاهش درد کمر کمک می کند. قبل از شروع تمرینات فیزیوتراپی اول باید به بررسی میزان درد و آسیب دیدگی بیمار پرداخته شود، تا پزشک معالج بتواند با جمع آوری اطلاعات مد نظر خود برنامه ی مناسبی را برای شما برنامه ریزی کند. دستگاه ها و روش های درمانی که در فیزیوتراپی کم در منزل مورد استفاده قرار می گیرد، شامل موارد زیر می باشد.
- فیزیوتراپی کمر با لیزر
- الکتروتراپی
- سوزن خشک
- درمان های دستی
- تمرینات ورزشی
- مگنت تراپی
- تراکشن ستون فقرات
- شاک ویو تراپی
فیزیوتراپی کمر بعد از عمل جراحی
گاهی اوقات ممکن است، برخی از افراد بعد از انجام عمل های جراحی در ناحیه ی ستون فقرات، در بافت های اطراف آن چسبندگی ایجاد شود، و در این موارد پزشک معالج برای برطرف کردن مشکل تشخیص دهد، که بیمار نیاز به فیزیوتراپی دارد. انجام تمرینات فیزیوتراپی پس از عمل جراحی کمک می کند، تا میزان عوارض کاهش پیدا کند، و ثبات و قدرت در قسمت ستون فقرات بیمار افزایش پیدا کند. انجام این تمرینات با استفاده از روش های درمانی مختلف مانند لیزر، تمرینات دستی، ماساژ و… انجام می شود.
فیزیوتراپی دیسک کمر
فیزیوتراپی دیسک کمر به عنوان یکی از شایع ترین نوع فیزیوتراپی می باشد، که برای درمان بیماران تجویز می شود. دیسک کمر در برابر فشارهایی که به کمر وارد می شود، شبیه به یک ضربه گیر عمل می کند.
علائم دیسک کمر
در صورت مشاهده ی هر یک از علائم زیر باید از خدمات فیزیوتراپی در منزل استفاده کنید.
- احساس خواب رفتگی در پاها
- بی حس شدن عضلات
- احساس درد موضعی در ناحیه ی کمر
- ضعف عضلات ناحیه کمر
- انتقال درد از کمر تا پای فرد
فیزیوتراپی دیسک کمر و سیاتیک چگونه انجام می شود؟
سیاتیک دردی می باشد، که بیماران آن را در مسیر عصب سیاتیک تجربه خواهند کرد. با توجه به این که سیاتیک به عنوان بزرگ ترین عصب در بدن انسان می باشد، زمانی که احساس درد داشته باشید، این درد از کمر به پایین، پشت ران، پشت و یا خارج ساق پا احساس خواهد شد. علائمی که نشان دهنده ی این درد می باشد، شامل موارد زیر می باشد.
- درد در ناحیه کمر، لگن، ران، ساق پا
- بی حسی
- سوزن سوزن شدن
- احساس ضعف در باسن، ران، ساق پا
فیزیوتراپیست که برای درمان به منزل شما مراجعه می کند، برای بهبود پیدا کردن وضعیت بیمار از روش های درمانی مختلف مانند ترکیبی از انواع مختلف مدالیته های فیزیکی، درمان دستی، تمرینات بافت نرم و درمان های ورزشی را برای بیمار تجویز خواهد کرد. تمرینات ورزشی که برای درمان سیاتیک استفاده می شود، شامل موارد زیر می باشد.
- کشیدن زانو به سمت قفسه سینه
- کشش متحرک سیاتیک
- اکستنشن کمر
- کشش عضلات همسترینگ در حالت ایستاده
- کشش عمیق عضلات گلوتئال به صورت درازکش
پیشگیری از ایجاد دیسک کمر
- توصیه می کنیم، انجام منظم ورزش های صبحگاهی، پیاده روی و شنا را در لیست کارهای روزانه خود قرار دهید.
- کنترل وزن و پرخوری نکردن
- به هیچ عنوان سیگار نکشید.
- حفظ تعادل و درست ایستادن و نشستن هنگام انجام کارهای مختلف
- به هیچ عنوان فعالیت های سنگین و پرفشار را انجام ندهید.
- از صندلی مناسب و استاندارد در محل کار خود استفاده کنید.
فیزیوتراپی کمر و ستون فقرات
در برخی از موارد ممکن است، بیماران به خاطر جراحی هایی که انجام داده اند، نیاز به استراحت مطلق داشته باشند. پس به این خاطر ممکن است، دچار بی تحرکی از ناحیه ستون فقرات شوند. در این موارد برای رفع مشکل باید مشکلات ستون فقرات شناسایی شود، و بعد از آن تمرینات مرتبط با نوع آسیب به بیمار آموزش داده شود.
فیزیوتراپی لگن
درد لگن یکی از مشکلاتی به شمار می رود، که شما می توانید در دوران سالمندی و میانسالی آن را تجربه می کنند. انجام فیزیوتراپی لگن مزایای زیر را برای شما به همراه خواهد داشت.
- کمک به کاهش درد
- بهبود پیدا کردن دامنه ی حرکتی لگن
- تقویت عضلات اطراف لگن
- بازگرداندن حرکات عملکردی نرمال مفصل لگن
فیزیوتراپی کمر در دوران بارداری
بانوانی که در دوران بارداری هستند، به دلیل افزایش وزن ممکن است، دچار کمر درد شوند. دلایلی که باعث ایجاد درد در ناحیه ی کمر می شود، شامل افزایش وزن، استرس، تغییر وضعیت بدنی، وضعیت قرار گیری جنین، افزایش هورمون ها و... می باشد. روش های درمانی فیزیوتراپی کمر در دوران بارداری به شرح زیر می باشد.
- سرما و گرما درمانی
- تمرین درمانی
- ماساژ درمانی
- درای نیدلینگ
جهت استفاده از خدمات مامایی در منزل با سلامت نوین تماس بگیرید.
فیزیوتراپی کمر کودکان
مواردی که باعث می شود، کودکان احساس درد در ناحیه ی کمر داشته باشند، می تواند به خاطر انجام تمرین و ورزش های حرفه ای باشد. حتی در برخی از موارد دیگر مانند سقوط از روی مبل و یا ارتفاعی بلند ممکن است، دچار آسیب شوند.
فیزیوتراپی اسپاسم کمر
گرفتگی عضلات کمر (اسپاسم کمر) به عنوان یکی از شایع ترین مشکلاتی می باشد، که می تواند برای کمر به وجود بیاید. در مواردی که اسپاسم کمر به صورت مزمن و طولانی مدت باشد، فیزیوتراپی نه تنها آن را درمان می کند، بلکه با پیدا کرن علت اصلی از بروز دوباره آن جلوگیری می کند.
عوارض فیزیوتراپی کمر
- گاهی اوقات ممکن است، انجام برخی از تمرینات فیزیوتراپی می تواند سبب ایجاد درد در بدن بیماران شود. برای جلوگیری از به وجود آمدن این مشکل کافیست، فیزیوتراپیست قبل از انجام تمرینات به بررسی میزان درد و شدت آن بپردازد.
- در صورتی که روش درمانی شما مربوط به درمان های دستی باشد، ممکن است، درد را احساس کنید، ولی این درد خیلی جدی نمی باشد، و مدت برای مدت کوتاهی آن را تجربه خواهید کرد.
- در صورتی که تمرینات فیزیوتراپی توسط افراد غیر متخصص انجام شود، عوارض جبران ناپذیری برای بیمار ایجاد خواهد شد. پس برای جلوگیری از به وجود آمدن این مشکل بهتر است، از افراد متخصص و کاربلد کمک بگیرید.
هزینه فیزیوتراپی کمر در منزل
تعرفه ی فیزیوتراپی کمر در منزل با توجه به فاکتورهای مختلفی اعم از سختی درمان، قیمت تجهیزات و دستگاه ها، مدت زمان فیزیوتراپی کمر، مسافت طی شدن برای رسیدن به منزل بیمار و... تعیین خواهد شد. جهت اطلاع از قیمت دقیق خدمات فیزیوتراپی در منزل با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
در مورد این خدمات بیشتر بدانید.