سلامت نوین
X
لیست آزمایش چکاپ کامل

در این مقاله قصد داریم، تا لیستی از انجام آزمایش های چکاپ مردان و زنان و شرایط آزمایش چکاپ کامل را در اختیارتان قرار دهیم، تا بتوانید با تشخیص به موقع بیماری خود نسبت به درمان آن اقدام کنید.

سلامت نوین
سلامت نوین

یکی از روش های کمک کننده برای پزشکانی که می توانند برای تشخیص بیماری، افرادی که به آن ها مراجعه می کنند، از آن کمک بگیرند، آزمایش چکاپ کامل می باشد. بعد از این که نسبت به ویزیت پزشک در منزل و یا مراکز درمانی اقدام کردید، و پزشک معالج شما معاینه ی بالینی را برای شما انجام می دهد، و اطلاعات مد نظر خود را در مورد علائمی که دارید، بدست می آورد. می توانید به کمک این اطلاعات و آزمایش هایی که برای شما تجویز می کند، نوع بیماری شما را تشخیص دهد. گاهی اوقات ممکن است، پزشک شما مجبور باشد، فقط به واسطه ی آزمایش هایی که برای شما تجویز می کند، نوع بیماری شما را تشخیص دهد. در برخی از مواقع هم پزشکان انجام این آزمایش ها را تحت عنوان آزمایش چکاپ کامل بدن مطرح می کنند. آزمایش هایی که برای چکاپ کامل بدن در نظر گرفته می شود، می تواند به روش‌ های مختلفی به پزشک و بیمار کمک کند. زمانی که شما آزمایش چکاپ کامل را قرار است، انجام دهید، می تواند به روش های مختلفی در مواردی مانند تشخیص بیماری، بررسی سیر بیماری، ارزیابی وضعیت سلامتی و یا غربالگری به پزشک معالج شما کمک کند. آزمایش هایی که برای تشخیص بیماری انجام می شود، با استفاده از نمونه گیری از بافت های بدن مانند خون، ادرار، مدفوع، مغز استخوان، مایع نخاعی، پوست، کبد، مخاط ها، دستگاه گوارش و... انجام می شود.

شرایط آزمایش چکاپ کامل

برای استفاده از خدمات انجام آزمایش چکاپ در منزل با سلامت نوین تماس بگیرید.

انجام چکاپ کامل بدن و آزمایش چکاپ کامل خون به عنوان یکی از مهم ترین مواردی می باشد، که می تواند به حفظ سلامت بدن و جلوگیری از بیماری های مختلف کمک کند. انجام آزمایش های به موقع می تواند در پیشگیری از بیماری‌ های مختلف اعم از دیابت، چربی خون، اختلالات گوارشی و دیگر بیماری‌ ها به شما کمک کند، و هم چنین به کاهش هزینه های ناشی از رفت و آمد کمک خواهد کرد. برای استفاده از خدمات انجام آزمایش در منزل کرج می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید. در ادامه به بررسی لیست آزمایش های چکاپ کامل زنان و مردان خواهیم پرداخت، تا شما اطلاعات کافی در این باره بدست بیاورید.

ضرورت آزمایش چکاپ کامل 

بررسی و انجام چکاپ کامل برای تمام افراد در فواصل زمانی مشخص لازم و ضروری می باشد. ولی ممکن است، برخی از افراد این گونه تصور کنند، که انجام آزمایش چکاپ کامل فقط باعث می شود، تا هزینه های اضافی را برای انجام آزمایش ها پرداخت کنید. اگر این کار را انجام ندهید، باید تا زمانی که علائم غیر طبیعی در بدن شما مشاهده نشود، نیازی به انجام آن نخواهید داشت. ولی اما اگر سلامتی خود و دیگر اعضای خانواده شما برایتان مهم است، انجام این آزمایش ها می تواند به تشخیص زود هنگام و پیشگیری از برخی از بیماری ها کمک کند. از دیگر مزایای انجام آزمایش چکاپ می توان به این مورد اشاره کرد، که اطلاع پیدا کردن از عادات ناسالم غذایی و جسمی و روحی می تواند به شما کمک کند، تا بتوانید سبک زندگی خود را تغییر دهید. بهتر است، افرادی که سن 35 به بالا دارند، حداقل یک سال یک بار این کار را انجام دهند.

هزینه چکاپ کامل

لیست آزمایش های چکاپ کامل زنان و مردان

با توجه به این که ساختار بدن انسان ها پیچیده می باشد، ممکن است، برخی از بیماری ها باعث شود، تا علائم آن بیماری مدت زمان زیادی طول بکشد، تا علائم خود را نشان دهد. پس بهتر است، برای این که از وضعیت فیزیکی بدن خود اطلاع پیدا کنید، بدانید که چکاپ کامل چه چیزهایی را نشان می‌ دهد. افرادی که مبتلا به بیماری هایی مانند دیابت، بیماری قلبی، اختلالات تیروئید، اختلالات خونی، فشار خون، چربی خون و... هستند، در مورد این که نحوه ی انجام آزمایش چکاپ کامل به چه صورتی می باشد، باید اطلاع کامل داشته باشید. برخی از افرادی که سن آن ها بالا می رود، ممکن است، به خاطر این که سن آن ها بالا می رود، به بیماری های مختلفی مبتلا شوند. آزمایش چکاپ کامل همه ی مواردی را که ممکن است، سبب بیماری و یا اختلال در بدن شود، مورد بررسی قرار می‌ دهد. آزمایش‌ های چربی خون، قند خون، تیروئید، کبد، کلیه، اوره و بسیاری دیگر که در بخش لیست آزمایش چکاپ کامل به آن اشاره می کنیم.

  • آزمایش خون

آزمایش چکاپ کامل خون (شمارش کامل سلول های خونی) به عنوان متداول‌ ترین آزمایش خون و از قسمت اصلی چکاپ کامل محسوب می شود. در مورد کاربرد این آزمایش باید بگوییم، که آزمایش شمارش کامل سلول های خونی در مواردی مورد استفاده قرار می گیرد، که بخواهید وضعیت سلامتی، غربالگری بعضی از بیماری‌ ها (کم خونی، سرطان خون، مالاریا، عفونت و...) تعیین شود. زمانی که شما آزمایش خود را انجام می دهید، در این آزمایش انواع و تعداد سلول‌ های خون (گلبول های قرمز (RBC)، گلبول های سفید (WBC) و پلاکت‌ ها (PLT)) اندازه گیری می‌ شود. اگر قصد انجام این آزمایش را دارید، نیاز نیست، ناشتا باشید. انجام این آزمایش کمک می کند، تا با استفاده از نمونه خونی که به صورت وریدی از شما گرفته شده است، انجام شود.

  • آزمایش ادرار 

انجام این آزمایش با گرفتن نمونه‌ ی ادرار انجام می‌ شود. زمانی که پزشک برای شما انجام این آزمایش را تجویز می کند، حتماً باید نمونه استریل و تمیز باشد. برای انجام این آزمایش نیاز است، که ابتدای ادرار را بیرون بریزید، و از قسمت های میانی ادرار خود در ظرف جمع آوری ادرار بریزید. ناشتا بودن افراد برای انجام این آزمایش نیاز نیست، و بهتر است، آن را در تایم صبح انجام دهید، دلیل این موضوع هم به این خاطر است، که ادرار غلظت بیشتری دارد. انجام این آزمایش به تشخیص بیماری هایی مختلفی اعم از عفونت‌ ادراری، بیماری های کلیوی و دیابت کمک می کند. هم چنین انجام آن کمک می کند، تا رنگ ادرار، بو، اسیدیته، غلظت، کتون، خون، قند، پروتئین، نیتریت، گلبول های سفید، گلبول های قرمز، نوع سلول های موجود در ادرار و... به واسطه ی انجام آزمایش ادرار مشخص شود.

  • آزمایش قند خون 

زمانی انجام آزمایش قند خون برای بیماران تجویز می شود، که قرار است، سطح قند خون یا گلوکز خون اندازه گیری شود. انجام این آزمایش به تشخیص بیماری دیابت کمک ویژه ای می کند. برای انجام آزمایش قند اول باید به صورت ناشتا قند خون بیمار اندازه گیری شود. پس از آن باید یک محلول حاوی 75 گرم گلوکز را بنوشید. بعد از گذشت حدود 2 ساعت خوردن این محلول قند خون شما را اندازه گیری می کنند.

برای انجام این آزمایش حتماً باید ناشتا باشید. توصیه می کنیم، روز قبل از انجام آزمایش غذای سبکی میل کنید.

آزمایش چربی خون

  • آزمایش چربی خون 

آزمایش چربی خون جزو آزمایش هایی به شمار می رود، که باید در فواصل زمانی مشخص انجام شود. مصرف برخی از مواد غذایی اعم از خوردن غذاهای چرب و فست فودها کمک می کنند، تا افراد دچار چربی خون شوند. در مواردی که مقدار چربی موجود در رگ ها افزایش پیدا می کند، و در درون رگ ها رسوب می کنند، باعث گرفتگی رگ‌ ها و سکته‌ های احتمالی می شود. اگر قرار است، آزمایش کاملی را برای تشخیص بیماری خود انجام دهید، پیشنهاد می کنیم، آزمایش چربی خون و تست قند خون در منزل را با هم انجام دهید. انجام این آزمایش به تشخیص بیماری های قلبی، سکته مغزی و قلبی و بیماری های مرتبط کمک‌ می کند، و به می تواند به اندازه گیری کلسترول، تری گلیسیرید، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) کمک کند.

شرایط انجام این آزمایش به این صورت می باشد، که باید 8 تا 12 ساعت قبل از انجام آزمایش ناشتا باشید، و حتماً پیش از انجام آن شام سبکی میل کنید.

  • آزمایش تیروئید 

آزمایش تیروئید زمانی تجویز می شود، تا پزشک معالج شما مطمئن شود، که شما مبتلا به تیروئید نیستید. افرادی که دچار این مشکل می شوند، چاغی و لاغری ناگهانی را تجربه خواهند کرد. انجام این آزمایش برای تشخیص اختلالات غده تیروئید (هیپوتیروئیدی، هیپرتیروئیدی، گواتر، ندول تیروئیدی و...) استفاده می‌ شود. به واسطه ی انجام آزمایش تیروئید موارد مختلفی اعم از میزان هورمون تحریک‌ کننده‌ ی تیروئید و هورمون‌ های تیروئیدی در خون را اندازه‌ گیری می‌ کنند.

شرایط انجام آزمایش تیروئید به این صورت می باشد، که نیاز نیست، ناشتا باشید. اگر قرار باشد، این آزمایش برای کودکان انجام شود، نمونه ی خون از پاشنه پا گرفته می‌ شود.

جهت استفاده از خدمات آزمایش تیروئید در منزل با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

  • آزمایش مدفوع 

انجام آزمایش مدفوع به بررسی مدفوع از نظر رنگ، شکل، گلبول سفید، چربی، فیبر، عفونت، وجود باکتری، ویروس، قارچ، انگل و خون مخفی در مدفوع کمک می کند. نکته ی مهمی که باید به آن توجه کنید، این است، که نمونه‌ ی مدفوع نباید با ادرار و یا آب مخلوط شود. ولی در مواردی که به شما ظرف نگهدارنده ی مدفوع داده می شود، که در داخل آن مایع وجود دارد، به هیچ وجه آن را بیرون نریزید، و مدفوع را با آن مخلوط کنید.

شرایط انجام آزمایش مدفوع به این صورت می باشد، که نیاز نیست، ناشتا باشید.

  • آزمایش پاپ اسمیر 

زمانی که نسبت به ویزیت ماما در منزل و یا مراکز درمانی اقدام کردید، ممکن است، پزشک معالج جهت بررسی ناهنجاری های اولیه در دهانه ی رحم این آزمایش را برای شما تجویز کند. در مواردی که این مشکل برطرف نشود، باعث سرطان دهانه ی رحم و برخی از عفونت های واژن یا رحم می شود. انجام این آزمایش به واسطه ی نمونه گیری از سلول های ناحیه ی گردن رحم انجام می شود. شرایط انجام این آزمایش به این صورت می باشد، که نیاز نیست، ناشتا باشید، و بهتر است، در مواردی که در دوران عادت ماهیانه به سر می برید، این کار را انجام ندهید، چون ممکن است، باعث شود، نتایج آزمایش با اختلال مواجه شود. آزمایش پاپ اسمیر به تشخیص عفونت های مختلف باکتریایی، قارچی و ویروسی کمک می کند.

  • آزمایش روماتیسم 

آرتریت روماتوئید (روماتیسم زانو) به عنوان یک بیماری خود ایمنی محسوب می شود، که اگر درمان نشود، در صورت ادامه پیدا کردن، سبب تخریب مفاصل می شود. انجام این آزمایش به تشخیص بیماری های زیر کمک می کند.

  1. anti ccp
  2. (CRP) C-Reactive Protei
  3. ANA
  4. فاکتور روماتوئیدی (RF)
  5. اسید اوریک (uric acid)
  6. آلکالین فسفاتاز (ALP)
  7. سدیمانتاسیون یا سرعت رسوب گلبول قرمز (ESR)
  • آزمایش ایدز

ایدز به عنوان یکی از بیماری های مقاربتی (منتقله) از راه جنسی می باشد، که ویروس اچ آی وی در ایجاد آن تأثیرگذار می باشد. با توجه به این که درمان قطعی برای آن در نظر گرفته نشده است، بهتر است، از به وجود آمدن این بیماری جلوگیری کنید. انجام این آزمایش به واسطه ی استفاده از نمونه خون وریدی انجام می شود، و برای تشخیص آن از تست‌ های تشخیص آنتی بادی مانند الایزا، تست سریع، وسترن بلات و تست‌ های شناسایی ویروس (تست آنتی ژن اچ آی وی، پی سی آر (PCR) و کشت ویروس) استفاده می شود. برای انجام این آزمایش نیاز نیست، ناشتا باشید.

  • آزمایش اچ پی وی 

زنان و مردانی که از نظر جنسی فعال می باشند، و یا این که بیش از یک شریک جنسی دارند، حتماً باید از نظر ابتلا به بیماری‌ های مقاربتی در زمانی های مشخص معاینه شوند. با توجه به این که ویروس پاپیلومای انسانی مدل های مختلفی دارد، که منجر به ایجاد سرطان دهانه رحم در زنان می شوند. به همین خاطر بهتر است، زنانی که بین 21 تا 30 سال سن دارند، هر سه سال یک بار نسبت به انجام آزمایش های اچ پی وی اقدام و از نظر ابتلا به سرطان دهانه‌ ی رحم آن ها بررسی شود. انجام آزمایش اچ پی وی فقط به وجود ویروس ها کمک می کند، به هیچ عنوان نشان دهنده ی وجود سلول‌ های غیرطبیعی، بدخیم یا و پیش سرطانی نمی باشند.

  • آزمایش هپاتیت 

هپاتیت یک نوع بیماری ویروسی می باشد، که به واسطه ی ویروس هپاتیت به وجود می آید، و تأثیرگذاری آن بر روی کبد می باشد. این بیماری با توجه به نوع ویروس ایجاد کننده به انواع هپاتیت D ،C ،B ،A و E تقسیم بندی می شود. بررسی و تشخیص آن نیاز به نمونه خون وریدی و آزمایش هپاتیت دارد. برای انجام آن نیاز نیست، ناشتا باشید

آنتی بادی (آنتی ژن ویروس هپاتیت) که وجود آن ها در این آزمایش بررسی می شود شامل موارد زیر می باشد.

  1. HBsAg 
  2. anti HCV Ab
  3. anti HAV Ab
  4. anti HBc Ab

آزمایش هپاتیت 

دیگر آزمایش های چکاپ کامل شامل موارد زیر می باشد.

  • آزمایش بررسی عملکرد کبد 
  • آزمایش بررسی عملکرد کلیه
  • تست آلرژی
  • آزمایش ژنتیک
  • آزمایش سرطان خون 
  • آزمایش کشت خون 
  • تست بارداری و بیبی چک 
  • بیوپسی (نمونه برداری از مغز استخوان)

هزینه چکاپ کامل

هزینه آزمایش چکاپ کامل با توجه به موارد مختلفی اعم از انجام شدن آزمایش در منزل و یا بیمارستان ها، سن و جنسیت افراد متفاوت می باشد. شما می توانید جهت اطلاع از قیمت آزمایش های مربوطه با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید