دستگاه اکسیژن ساز یکی از مهم ترین لوازم می باشد، که برخی از بیماران باید به صورت دائمی از آن استفاده کنند. برای این که از آسیب دیدن این دستگاه جلوگیری شود، باید در حفظ و نگهداری آن تمام تلاش خود را انجام دهید. هر زمانی که نیاز به استفاده از این دستگاه باشد، حتماً باید سالم و بدون عیب باشد، تا بتواند بدون به وجود هیچ مشکلی کار خود را انجام دهد. در برخی از موارد ممکن است، به خاطر سهل انگاری و یا دیگر موارد دستگاه شما دچار مشکلات مختلفی اعم از بوق زدن شوند. ممکن است، این مشکل برای برخی از دستگاه ها رخ دهد، برای این که بتوانید با دلایل بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز آشنا شوید، در این مقاله سعی کرده ایم، به بررسی این علل بپردازیم.
وظیفه ی اصلی دستگاه های اکسیژن ساز جدا سازی مولکول های نیتروژن و اکسیژن موجود در هوا، و منتقل کردن مولکول های اکسیژن به داخل دستگاه می باشد. پس می توان گفت، که هوایی که فقط بیش از 20% آن از اکسیژن تشکیل شده است، به هوایی با بیش از 95% اکسیژن تبدیل خواهد شد. بعد از این بیمار شما نسبت به ویزیت پزشک در منزل و یا مراکز درمانی اقدام کند، پزشک معالج بعد از معاینه کردن بیمار شما ممکن است، استفاده از دستگاه اکسیژن ساز را برای بیمار شما تجویز کند. این دستگاه در ظرفیت های متنوع طراحی و تولید می شود، و با توجه به میزان اکسیژنی که بیمار شما نیاز دارد، مشخص می شود، که کدام ظرفیت مناسب می باشد.
برای اجاره دستگاه اکسیژن ساز در کرج و تهران با سلامت نوین تماس بگیرید.
دلایل بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز
این دستگاه ها ممکن است، به خاطر به وجود آمدن مشکلات مختلف دچار عیب و نقص شوند، و نتوانند کار طبیعی خود را انجام دهند. در بیشتر موارد زمانی که دستگاه با مشکل رو به رو می شود، دستگاه شروع به بوق زدن می کند، تا به شخصی که از آن استفاده می کند، نشان دهد، که دستگاه با مشکل رو به رو شده است. بوق زدن دستگاه می تواند نشان دهنده ی علائم مختلفی اعم از به وجود آمدن عیب، نقص، مشکل در تنظیمات باشد. دلیل مشخصی برای بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز وجود ندارد، و ممکن است، علل مختلفی برای آن وجود داشته باشد. در ادامه ی مقاله سعی می کنیم، تا به بررسی دلایل و علل بوق زدن دستگاه و ارائه راهکارهایی برای رفع آن بپردازیم.
یکی از دلایلی که ممکن است، باعث بوق زدن دستگاه شود، می تواند به خاطر این باشد، که چراغ شاخص اخطار روشن می باشد. زمانی که این مشکل به وجود می آید، در بیشتر موارد به این خاطر می باشد، که دکمه محافظ اورلود دچار مشکل شده است. زمانی که این دکمه خاموش باشد، دستگاه اخطار خواهد داد. برای این که بتوانید این مشکل را رفع کنید، کافیست، دکمه محافظ اورلود را روشن کنید.
از دیگر دلایل به وجود آمدن این مشکل این است، که در هر 20 ثانیه دستگاه اکسیژن ساز یک بوق کوتاه بزند. در بیشتر مدل های این دستگاه بوق های کوتاهی که به فاصله 20 ثانیه زده می شود، همراه با یک کد خطا و یا کد ارور می باشند. کد نشان دهنده ی این مشکل E01 می باشد. زمانی که دستگاه به این خاطر شروع به بوق زدن کرد، ممکن است، به خاطر وجود دلایل زیر باشد.
- زمانی که مسیر جریان اکسیژن مسدود شده باشد.
- به وجود آمدن مشکل در سیستم اکسیژن ساز
برای این که بتوانید مشکل اول را برطرف کنید، کافیست، مسیر شلنگ اکسیژن را چک کنید. زمانی که این اتفاق می افتد، ممکن است، به این خاطر باشد، که گرفتگی و یا پیچ خوردگی در طول مسیر به وجود آمده باشد. اگر به خاطر علت دوم دستگاه دچار مشکل شده باشد، برای تعمیر دستگاه باید از یک تعمیرکار کمک بگیرید.
گاهی اوقات ممکن است، دستگاه به صورت دائم و متوالی 10 بوق بزند، و بعد از آن 6 ثانیه مکث می کند، و مجدداً 10 بوق می زند. تا زمانی که این مشکل برطرف نشود، بوق زده خواهد شد. زمانی که به این شکل بوق می زند، معمولاً همراه با یک کد خطا می باشد. کد نشان دهنده ی این مشکل E02 می باشد. زمانی که دستگاه به این خاطر شروع به بوق زدن کرد، ممکن است، به خاطر وجود دلایل زیر باشد.
- ممکن است، فیلتر هوای اکسیژن ساز کثیف شده باشد. در این موارد بهتر است، فیلتر هوا را بررسی کنید. در مواردی که حس کردید، فیلتر کثیف شده است، بهتر است، آن را تعویض کنید.
- در برخی از موارد هم ممکن است، به خاطر کم و یا زیاد شدن فشار سیستم باشد. برای این که بتوانید این مشکل را برطرف کنید، باید از تعمیر کار کمک بگیرید.
- بیشتر بخوانید: اجاره و خرید دستگاه اکسیژن ساز 10 لیتری
گاهی اوقات ممکن است، دستگاه به صورت دائم و متوالی 10 بوق بزند، و بعد از آن 3 ثانیه مکث می کند، و مجدداً 10 بوق بزند. تا این مشکل تا زمانی که علت آن برطرف شود، زده خواهد شد. زمانی که به این شکل بوق می زند، معمولاً همراه با یک کد خطا می باشد. کد نشان دهنده ی این مشکل E03 می باشد. زمانی که دستگاه به این خاطر شروع به بوق زدن کرد، ممکن است، به خاطر وجود دلایل زیر باشد.
زمانی که این مشکل برای دستگاه به وجود می آید، به احتمال خیلی زیاد جریان خروجی بیش از حد مجاز می باشد. برای این که بتوانید این مشکل را حل کنید، کافیست، دستگاه را با مانومتر بررسی کنید. در مواردی که از خط قرمز رد شده باشد، نشان دهنده ی این است، که جریان خروجی از حد مجاز بیشتر می باشد، و باید آن را کمتر کرد.
نکته ی مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، این است، که به هیچ عنوان نباید دستگاه را بدون وجود تخصصی در این زمینه باز کنید. اگر این کار را انجام دهید، ممکن است، صدمات غیر قابل جبرانی را به دستگاه وارد کنید.